Újabb törvénnyel keserítik meg a palesztinok életét Izraelben

Izrael minden lehetőséget megragad arra, hogy nem zsidó lakosságát megnyomorítsa, területein arányukat csökkentse. Hiába az ENSZ felszólítás, a Nemzetközi Büntetőbíróság nyomozása, egyre közelebb kerülünk a zsidó homogenitáshoz a történelmi Palesztina területén. 

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ha másban nem is, a palesztinellenességben az izraeli politikai paletta minden szereplője egyetért, így ellenzéki szavazatokkal támogatva megszavazták a palesztinok és az izraeli arabok családegyesítését akadályozó állampolgársági törvényt.

Ezt a kérdést 2003 óta egészen máig egy évről évre megújított, ideiglenes rendelet szabályozta. Ezt a második palesztin felkelés idején alkották meg, amely – kivételes eseteket leszámítva – megtagadta a Ciszjordániában és a Gázai övezetben élő palesztinokkal, vagy bizonyos ellenséges országok lakosaival házasodó izraeli állampolgároktól házastársuk legális belépését Izraelbe, és csorbította lehetőségüket arra, hogy Izraelben éljenek családként.

A törvény megszövegezése szerint a célja az, hogy “korlátozza az ellenséges országok vagy a térség állampolgárainak vagy lakosainak izraeli állampolgárságát és tartózkodását, valamint a tartózkodási engedélyek kivételes kiadását annak biztosítására, hogy Izrael zsidó és demokratikus állam legyen, s képes legyen megvédenie az ország létfontosságú nemzetbiztonsági érdekeit”.

A koncepciós perek jellegéhez hasonlító törvényt számos terrortámadással igyekeztek alátámasztani, amelyeket olyan palesztinok vagy leszármazottjaik követtek el, akik családegyesítés révén érkeztek Izraelbe. A tartózkodó pártok szerint a nemzetiség alapján történő megkülönböztetés sérti minden állampolgár törvény előtti egyenlőségét.

Oroszország megkérdőjelezi Izrael szuverenitását a Golán-fennsík és Jeruzsálem felett

Az ENSZ felszólította Izraelt!

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)