7 ok, amiért a nőknek el kell vetniük a modern magazinokat

Az Egy vármegyés lány vlogban már szó volt a modern női magazinok romboló hatásáról. A problémára azonban nem csak Dorka hívta fel a figyelmet: Kristen Clark amerikai írónő is kifejtette véleményét a jelenségről.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ebben az évben egy sokkolóan kifejező női magazinra lettem figyelmes az élelmiszerboltunk kasszasorában. A címlapon egy ruhátlan nő szerepelt, akit csak a kamera beállítás és néhány ügyes kézmozdulat választott el a teljes meztelenségtől. Emiatt aztán felhívtam az élelmiszerüzlet központját, hogy beszélhessek az ügyben illetékes munkatárssal.

Több, mint 30 percet tartott a telefonbeszélgetésünk. Kérdéseket tettem fel neki, és meghallgattam a válaszait arról, hogy egy „családbarát élelmiszerüzlet” miért állít ki nyilvánosan ilyen sértő tartalmat. Beszélgetésünk egy bizonyos pontján elmondta, hogy ő maga is megbotránkoztatónak talál számos magazint, de nem meri eltávolítani őket, mert veszik, mint a cukrot.

„Az emberek szeretik az ilyesmit” – mondta. – „És ha az emberek megveszik, mi árusítjuk!”

Ahogy így visszagondolok a menedzserrel folytatott beszélgetésünkre, megrendítő, amit mondott: „veszik, mint a cukrot.”

Ez a lényeg. Megveszik. És ameddig a nők megvásárolják, a cégek egyre csak gyártják őket. Úgy tűnik, a botrányos celebtörténetek, szextippek, felületes szépségápolási tanácsok és a kikent-kifent modellek teszik a modern nőt. A keresztényeket és nem keresztényeket egyaránt csábítják a tudatosan tervezett képek és címlapok.

Be kell valljam, hogy a Cosmopolitan, Seventeen, Glamour és az ehhez hasonló magazinok kivételesen jól értenek ahhoz, hogyan hívják fel magukra a figyelmet a kasszasoron. Úgy tervezték őket, hogy bekebelezzenek és elkápráztassanak minket.

De ha egyszer ennyire vonzóak ezek a népszerű magazinok, fel kell tennünk a nyilvánvaló kérdést: valóban hasznosak, jótékonyak a nők, különösen a keresztény nők számára? Tisztelik-e Jézust és elősegítik-e a lelki fejlődésünket?

Mielőtt elmondanám, mit gondolok, nézzük meg, mit mond néhány népszerű, nem keresztény nő az efféle magazinokról.

Linda Kesley, az angol Daily Mail-től a következőt írja:

„Meg vagyok döbbenve, zavarodva és undorodom attól, ami a női magazinokkal történt azóta, hogy a kötésmintákról és a maradék anyagok felhasználásáról szóló hetilapokat még a piac barátságos kis zugaiban lehetett kapni.”

A Cosmopolitan magazin korábbi főszerkesztője pedig a következő címmel publikált cikket:

„Degradáló, undorító és megalázó az összes modern női magazin, szégyellem őket!”

Most pedig felsorolok 7 okot, amik miatt azt gondolom, hogy a keresztény lányoknak, sőt egyáltalán semmilyen lánynak nem való néhány magazin:

  1. Lealacsonyítják a nőket
    A szépségideál, amit a mai női magazinok képviselnek, nem más, mint egy hiányos öltözetű nő, akinek az értékei kizárólag a vonalain alapszanak. Ezek a magazinok tárgyiasítják a nőket azzal, hogy pénzért árulják a képeiket, vagyis a testüket.
  2. Kiállnak a gyakori szexpartner váltás mellett
    Ha a modern női magazinokról van szó, nincsenek határok a szexben. Mindent lehet. Gyakran szerepeltetnek feslett női celebeket a címlapokon és ecsetelik romlott, válogatás nélküli szexuális életüket.
  3. Reklámozzák a házasságon kívüli szexet
    A Teen Vogue magazin egy egész cikken keresztül tapsolva dicsőíti a tizenévesek homoszexualitását. Éppen a Teen Vogue; az a magazin, amelynek célközönsége elsősorban a kamaszkor előtt álló gyerekek és a tinédzserek. De többé már nem a nyári ruhakollekciójukat és a rúzskészletüket veszi célba, hanem bátorítja őket mind a homoszexualitásra, mind a heteroszexualitásra, amelyek a tinédzserkor – szerinte – egyaránt fontos részét képezik.
  4. Abortuszpártiak
    Nemrégiben a Cosmopolitan kampányt indított „#CosmoVotes” címmel, amelyben az olvasókat arra bíztatták, hogy szavazzanak a szerintük „alkalmas” női politikus jelöltekre. Az alkalmasság egyik alapvető pillére pedig az volt, hogy az illető abortusz- és fogamzásgátlás-párti legyen. Az abortuszellenes jelölteket azonnal kizárták. A modern női magazinok tehát szeretik a határok nélküli szexet és igény szerint a magzatgyilkosságot is.
  5. A családtól való elszakadásra ösztönöznek
    Mind a szüleikkel lakó, mind az egyedül élő lányokat arra bíztatják ezek a magazinok, hogy teljes mértékben függetlenítsék magukat a családjuktól. Ahelyett, hogy arra bátorítanák őket, hogy szükség esetén kérjenek tanácsot a szüleiktől, lelkipásztoruktól vagy más bölcsebb, idősebb személytől, a magazinok maguknak akarják a tanácsadó szerepét. Azt sulykolják a nőkbe, hogy legyenek maximálisan önállóak, karrieristák, és ne legyen szükségük senkire, aki megmondja nekik, mit tegyenek.
  6. Szeretik a pletykát
    A női magazinok tudatában vannak annak, hogy a nők szeretnek pletykálni. Tudják, mivel varázsolhatják el az olvasóikat, legyen az valamelyik híresség narancsbőrének kritizálása, egy aktuális botrány szaftos részletei, vagy akár gúnyolódás a vörös szőnyeg ruhakollekcióin, nem törődve a pletyka káros hatásaival. A modern női magazinok sajnos egyre inkább élen járnak abban, hogy az embereken csámcsogjanak, majd kiköpködjék őket.
  7. Elutasítják Istent
    Ez a legfontosabb tényező mind közül. Majdnem minden, amit ezek a magazinok hirdetnek, Isten-ellenes. Arra bátorítják a tinédzsereket és a nőket, hogy az összes lehetséges módon szegüljenek szembe Isten alkotásával. Ezzel szemben Isten igéje azt mutatja meg nekünk, hogy amit Isten teremtett, az csodálatos és ebbe az ember is beletartozik.

Barbie – A feminista propagandafilm, ami átneveli társadalmunkat

Szándékosan teszi tönkre az Instagram vezetősége a fiatal lányok életetét?

(777 nyomán Szent Korona Rádió)