Diszkriminatív, feministák által támogatott videóval jelentkezett az IKEA

Nyílt levélben kifogásolja a Férfihang Civil Társaság és a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság az IKEA “Legyen minden otthon biztonságos hely!” néven futó videókampányát, ami november 25-ére, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjára hívja fel a figyelmet. Az apák társadalmi egyenlőségéért és a férfiakkal szembeni erőszak társadalmi elfogadottsága ellen küzdő civilek szerint a képsorok a férfiakra nézve diszkriminatívak, ezért a hátrányos megkülönböztetés megszüntetését követelik.

Véleményük szerint a bemutatott kisfilm egyoldalúan és hamisan azt a látszatot kelti, mintha a családon belüli erőszak elkövetői kizárólag férfiak, elszenvedői pedig kizárólag nők lennének. A bútoráruháznak nem kevesebbet vetnek a szemére, mint, hogy kampányukba olyan szélsőséges feminista szervezeteket vontak be, amelyek alkalmazottaiknak utasításban megtiltják, hogy a családon belüli erőszak férfiáldozatainak segítséget nyújtsanak, és olyan segélyezési rendszert működtetnek, amelyen keresztül egyebek mellett azt is támogatják, hogy a nők hatályos bírósági ítéleteket szegjenek meg az elvált apák és gyermekeik kapcsolattartásának korlátozása céljából.

A nyílt levelet jegyző civilek valódi statisztikai adatokat szeretnének látni a családon belüli erőszak áldozatainak nemi megoszlásáról. Azt kérik, hogy a kampányvideót forgassák újra és határolódjanak el az olyan szélsőséges szervezetektől, amelyek kifejezetten támogatják a gyermekek jogainak megsértését.

“Addig is, amíg a kampányuk nem lesz mentes a férfiak hátrányos megkülönböztetésétől, arra kérjük férfitársainkat, hogy ne vigyék a pénzüket az önök áruházába. Ha a férfiakat csak mint erőszakos bűnelkövetőket tartják számon, akkor a bútoraikat vigyék haza és szereljék össze az önök által támogatott feminista szervezetek!”

– ezzel zárul a nyílt levél.

Az IKEA honlapja alapján elmondható, hogy a vállalat aktívan támogatja a menekülteket is, például a termékek eladományozásával, oktatási projektekkel és a munkatársak önkéntességével. Az Ingka Csoport nyolc piaca (Ausztria, Németország, Olaszország, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Svájc és az Egyesült Királyság) indított programokat, melyek segítik a menekülteket, hogy munkatapasztalatot szerezzenek, új készségeket fejlesszenek és integrálódjanak új közösségeikbe.

(Kuruc.info és Ikea.hu nyomán Szent Korona Rádió)

 

A Comedy Central is a keresztényeket provokálja