Ismételten rongáltak az úzvölgyi katonatemetőben

A Székelyföldön található úzvölgyi temetőt, mely elesett magyar katonáinkat őrzi, a románok továbbra is “szabad véleménynyilvánításuk” megfelelő helyszínének tartják. Ismételten súlyos rongálás történt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Rendőrségi panaszt tett hétfőn Borboly Csaba, Hargita megye tanácselnöke és Birtalan Sándor, Csíkszentmárton polgármestere, miután ismeretlenek megrongálták az úzvölgyi katonatemető információs tábláit.

A Hargita megyei önkormányzat közleményében azt írta, hogy a történteket hétfőn észlelték, és a közvagyon megrongálása miatt tettek feljelentést a megyei rendőrségen.

A temető téglakerítésére felszerelt információs táblák magyar és román nyelvű tájékoztatást tartalmaznak a térség történelméről, az Úz völgyében vívott csatákról. A csatolt fotók szerint az ismeretlen tettesek letörték az egyik tábla több mint egyharmadát.

Az érintett önkormányzatok a hatóságok segítségét kérik a rongálásért felelős személyek azonosításában, illetve jogi lépéseket követelnek és tájékoztatást a vizsgálat fejleményeiről. Hangsúlyozzák, hogy az eset gyors és hatékony kivizsgálása a közrend és a közbiztonság fenntartása, a köztulajdon tiszteletben tartása miatt fontos.

Újabb “román sírokhoz” tartozó kereszteket helyeztek el a románok Úzvölgyében (videó)

Tovább folytatódik… Elkülönített román parcellát hoznak létre az úzvölgyi temetőben

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)