Kamuhírre hivatkozva fenyegetik az ukránok a kárpátaljai magyarokat

Lincshangulat kezd kialakulni a kárpátaljai magyarokkal szemben, miután az ukrán média telekürtölte az országot azzal a hazugsággal, miszerint a magyar határőrök inzultálták Oleh Melynik néptánctanár gyerekkorú tanítványait, sőt még fegyvert is fogtak rájuk. A hír egyértelmű hamisságától függetlenül is, többen a magyarok vérét kívánják a közösségi médiafelületeken.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az elmúlt napokban az ukrán sajtóban keringett egy hír arról, hogy a magyar rendőrök durván bántak egy ukrán gyerekekből álló néptáncegyüttessel, állításuk szerint a magyar határőrök még csőre töltött fegyvert is fogtak a gyerekekre. A hírről gyorsan kiderült, hogy nem igaz, de ez a kedves ukrán szomszédainkat nem tántorította el az újabb fenyegetőzésektől.

A rendőrség tájékoztatása szerint a rendőrök a határellenőrzés szabályainak megfelelően ellenőrizték a gépjárművet és az utasokat. Elismerték, hogy az utasok adott ponton valóban énekelni kezdtek, de azt a rendőrök felszólítására abbahagyták. A rendőrség hozzátette, mivel semmi akadálya nem volt a néptáncegyüttes beléptetésének, gond nélkül továbbengedték őket. Szerintük nem igaz, hogy elvették volna a kísérő telefonját – ahogy ő állította –, és az ukrán médiában emlegetett lőfegyverek sem kerültek elő.

A gyerekekből álló néptáncegyüttes vezetőjének, Oleh Melyniknek a posztja alatt pedig lincshangulat és fenyegetőzések alakultak ki a magyarok irányába.

Ezeket írták alatta az ukránok:

„Ázsiai származású magyarok alacsonyabbrendűek”.

„Transz-uráliai f….ók, Putyin f….ópi”. Van, aki csak annyit írt, hogy „a magyarok egyre közelebb kerülnek az oroszokhoz”.

Egy másik ukrán úgy fogalmazott, hogy „szégyelljék magukat ezek a putyinista agyatlan se…fejek!” „Kárpátalja Ukrajna, Beregszász Ukrajna. Mindez a mi földünk, ukrán föld.”

Itt még nem álltak le…

„Megmutatjuk a magyaroknak, hogy ki a főnök a Kárpátokban! Csatába!!! A golyó a homlokon az golyó a homlokon! A magyaroknak nincs helyük Európában. Nagyanyám szokta mondani, hogy a magyarok még a moszkovitáknál is rosszabbak, ha hatalmuk van! Minden gusztustalanság a vérükben van!” 

– írta az egyik kommentelő.

Ismét a magyarokat próbálja hátráltatni Ukrajna, az energiaellátás veszélyeztetésével

Kárpátalja teljes elukránosítását követelik az EU-érettek

(Elemi – Szent Korona Rádió)