A szerb-magyar határnál élők otthonaikban sincsenek biztonságban – Lakott ház udvaráról lövöldöztek a migránsok

A szerbiai migránshelyzet továbbra is fokozódik, a magyar határ közelében élőknek félelemben kell élniük mindennapjaikat, méghozzá azért, mert például bármikor megeshet az, hogy magántelekre hatolnak be az illegális bevándorlók, és életveszélyes helyzetbe sodorják az ott élőket. Hétfőn ugyanis pontosan ez történt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hétfő este kilenc óra tájékán sorozatos lövésekről érkeztek jelentések Hajdújárásról, a Hevér-sor lakóitól. Nem megerősített információk szerint legalább két migránst szállítottak kórházba lőtt sebekkel.

A migránsok nagyobb csoportja behúzódott egy lakott ház udvari épületébe, ahonnan lövéseket adtak le a kiérkező rendőrökre is. A kiérkező két járőr nem is tudott intézkedni, ők is fedezékbe vonultak és várták az erősítést. A kiérkező erősítés is csak annyit tudott tenni, hogy amíg a lövöldözés tartott, lezárták az ebbe az irányba vezető utakat Hajdújárás területén, így az itt élők nem tudtak a földjeikről, gyümölcsöseikből hazatérni, amíg a lövöldözés be nem fejeződött. A rendőri helyszínelés egészen a hajnali órákig tartott.

A családi ház közvetlenül az autópálya mellett található, ahol a taxisok ki szokták tenni a migránsokat, akikért a csoportvezetők az erdő irányából jönnek. Egy taxikból kiszálló migránscsoport vette elő a géppuskáit, szaladt be a ház udvarába, és kezdett el lövöldözni.

Ezt megelőzően a helyiek azt állítják, hogy két migráns az erdő irányából egy hordágyként rögtönzött létrán hozta ki az egyik társukat, aki nagyon jajveszékelt, valószínűleg őt már megsebesíthették előtte, és ő kért segítséget.

Valószínűsíthető, hogy afgán migránsok csoportjairól van szó.

A környék lakói bezárkóztak a házakba, és többen a földön fekve várták a fejleményeket, miközben rettegtek, hogy a lövések eltalálhatnak valakit a lakosok közül is.

Ismét migránsok csaptak össze a magyar-szerb határnál

Nem javul a migránshelyzet Szerbiában

(Hiradó.hu nyomán Szent Korona Rádió)