Nem javul a migránshelyzet Szerbiában

Zomborban, a magyarok lakta városban már mindennapossá váltak az összetűzések a migránsok között. Miközben az erőszakok száma növekszik, a befogadóközpont is egyre csak telik…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az elmúlt éjszaka is a rendőröknek kellett intézkedniük egy migránsok között kialakult incidens során – mesélték stábunknak a helyiek, akik szerint elviselhetetlenné vált az élet a migránstábor környékén.

Migránsok vették birtokukba Zombor egyik korábban igencsak népszerű kirándulóhelyét, a Šikara városrészben. Az illegális bevándorlók a nap nagy részét itt töltik, ugyanis a közelben található befogadóközpont túlterhelt. A rivális migránscsoportok között pedig gyakoriak az összecsapások, kések és lőfegyverek is előkerültek már – mesélték a helyiek. Az elmúlt éjszaka is a rendőröket kellett riasztani, hogy intézkedjenek. “Egymás között szoktak verekedni, meg is szúrták egymást. Este is itt volt a rendőrség, hallottam a szirénát. Fogalmam sincs mi történt. Amikor bent vagyok, akkor nem látom őket, az a legjobb” – mondta egy helyi lakos.

Egy másik környéken élő férfi is a migránsokra panaszkodott. Állítása szerint az illegális bevándorlók a gyümölcsösében is nagy kárt okoztak. „Félelemben és rettegésben élünk, hogy mi lesz itt a következő napokban, velük és velünk. A két híd között van egy gyümölcsösöm, minden ki van törve. Nincs kinek panaszkodni. Ez már minden határon túl megy. Vigyék őket vissza! Vége van a háborúnak? Vigyék vissza őket oda.”