Vlagyimir Putyin aláírta a nemváltást betiltó törvényt

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a törvénycsomagot, ami megtiltja a nem megváltoztatását orvosi úton, illetve a hivatalos iratokban szereplő adatok szintjén is. A csomagot előzőleg egyhangúlag szavazta meg az orosz parlament mindkét háza.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A törvény értelmében tilos olyan orvosi beavatkozásokat végrehajtani, „amelyek egy személy nemének megváltoztatására irányulnak”, emellett megtiltják a nemről szóló adatok megváltoztatását is a hivatalos iratokban és a köznyilvántartásokban. Ezzel egy időben érvénytelenítik azokat a házasságokat, amelyekben az egyik személy korábban „nemet váltott”, és megtiltják a transznemű embereknek, hogy nevelő- vagy örökbe fogadó szülőkké váljanak. A törvény alól kivételt csak a veleszületett nemi rendellenességeket kezelő orvosi beavatkozások képeznek.

A nemváltás betiltása a Kreml „Oroszország hagyományos értékeinek” megvédéséről koncepcióba, a tradicionalitás képviseletébe illeszkedik. A kormány szerint a jogszabály célja, hogy az országot megóvják a nyugtot családellenes ideológiáktól.

Hazaárulás miatt tartóztattak le egy LMBTQP aktivistát Oroszországban

Beperelte transzműtétre kényszerítő orvosait egy amerikai nő – Soha nem lehet már teljes az élete

(444 nyomán Szent Korona Rádió)