Állami szintű propaganda – Élőben közvetítik a bécsi pride felvonulást az állami televízióban

Az ORF története során először közvetíti élőben a bécsi Pride Felvonulást. Az osztrák nézőközönség érzékenyítésének jegyében az ORF műsorában egész héten fellelhetőek LMBTQP-produkciók. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Szombaton 13.30-tól az ORF 1 “Élőben a bécsi Ringstrasséról: Regenbogenparade 23 – Pride és buli” címmel közvetíti majd a felvonulást. A műsorvezetők Fanny Stapf, Jürgen Pettinger és Oliver Polzer lesznek, akik többek között Conchita Wursttal, Virginia Ernsttel és Candy Liciousszal beszélgetnek majd és kommentálják a látottakat.

A televíziós élő közvetítésen túl az online livestream is biztosítja majd az esemény láthatóságát, valamint az ORF.at weboldal és az ORF Teletext is részletes tájékoztatást nyújt az idei parádéról.

Ezen felül az FM4 rádió is biztosítja, hogy hallható legyen a pride hangja otthon, vagy az autóban ülve. Az FM4 rádió, amely saját partykamionnal is képviselteti magát a Ringstrassén, gondoskodik a megfelelő hangzásról a felvonulás délutánján. A parádén kipróbált DJ-k, Dalia Ahmed, Billie Stylish és Piepmaster Piep queer dallamaikkal táncra és ugrálásra inspirálják majd a tömeget.

A Pride-hét a televíziós műsorkínálatban is tükröződik. Tegnap este például a kulturMontag az LMBTQ-mozgalom történetével és a drag kultúrával foglalkozott, de megtekinthető lesz a hét folyamán a Szólíts a neveden című “nagysikerű” film is.

Refugees welcome: Szétverték a migránsok a linzi Prideozókat(videó)

Pride vagy Jézus szíve? Hol lakik az igaz szeretet? – egy katolikus feleség és anya gondolatai

(Humenonline.hu nyomán Szent Korona Rádió)