Újabb beazonosított antifa terroristák – Bővebben a Hammer-bandáról

Két újabb németországi antifa terrorista került beazonosításra. A magyarországi támadások után úgy látszik, a német rendőrség is észbe kapott végre, és elkezdtek intézkedni az évek óta jobboldaliakra vadászó bűnszervezet ellen. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Kitörés-napi terrortámadások gyanúsítottjai közül egy főt, “Anna M”-et nem letartóztatásba helyeztek, hanem bűnügyi felügyelet mellett hazaengedtek. Nagy valószínűséggel azért, mert köpött a saját társairól a magyar rendőrségnek. Az Einprozent.de-nek most sikerült azonosítania az eddig ismeretlen kilétű elkövetőt. Az alábbi képen ő látható, a 26 éves, hildesheimi születésű, teljes nevén Anna Christina Mehwald.

A Spiegel információi szerint a budapesti antifa terrortámadásokkal kapcsolatban a hatóságok egyértelműen azonosították Johann Guntermannt, Lina Engelnek, a Hammer-banda terrorcsoport vezetőjének vőlegényét is. Nemrégiben érkeztek a hírek, hogy a német hatóságok kifejezetten kézfejtetovált embert kerestek az antifafészkek elleni razziák során, Guntermann pedig pont ilyen ember.

Ezen információk alapján már biztosan kijelenthető, hogy a budapesti támadásokat a Hammer-banda hajtotta végre. Ahogyan arról többször is írtunk, nem kizárható, hogy a hazai antifák segítségével.

Johann Guntermannt tartották az elmúlt időszakban egyébiránt ezeddig a legkeresettebb szélsőbaloldalinak Németországban. De hogyan is került ő a képbe?

2020 novemberében, amikor Linát elfogták, nagy feltűnést keltett a nagyközönség előtt, hiszen több mint 20 év után ez volt az első alkalom, hogy a szövetségi államügyész egy baloldali szélsőséges ügyével foglalkozzon. Míg a sajtó fókuszában mindig a körömlakkos és miniszoknyás fiatal nő állt, addig vádlott-társaira és bűntársára kevés figyelmet fordítottak. Ez egyrészt a média szenzációhajhászásának, másrészt az Antifa szcéna szolidaritási kampányának volt köszönhető, amelyet – legalábbis kezdetben – számos baloldali újságíró és politikus is támogatott.

Azzal szinte senki nem foglalkozott, hogy számos utaló bizonyíték volt arra, hogy a valódi ötletgazda nem a nő, hanem Guntermann volt. Újra és újra Guntermann választotta ki és kutatta fel a rablások lehetséges célpontjait, hogy aztán cinkosokat toborozzon. Ennek során egy titkos hálózatra támaszkodott, főleg Lipcséből és Berlinből. Különösen fontos volt számára, hogy személyesen részt vegyen a támadásokban, hogy “maximalizálja” az áldozatok kárát.

Korábban többször töltött börtönbüntetést például azért, mert megdobálta a a lipcsei kerületi bíróságot, a Legida-tüntetésen pedig megvert egy nőt, miközben “náci kurvának” nevezte. A börtönben töltött időszak alatt is embereket toborzott maga köré.

Amikor próbaidőre szabadult, Guntermann az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint azonnal titkolni kezdte hollétét. Kétszer is részt vett az eisenachi “Bulls Eye” kocsma ellen végrehajtott támadásokban, a nyomozók megtalálták a DNS-ét a tetthelyen. Miután a második támadás kicsúszott a kezéből, Lina Engelt elkapták a rendőrök, miközben megpróbált menekülni. A banda körül egyre jobban szorult a hurok.

Miután Engelt 2020 júliusában először rövid időre letartóztatták, Johann Guntermann végleg eltűnt. Viszont ezután is több támadásnál hagyta ott a kézjelét. Drezdában például megtámadták egy fogolytársát, akit még a börtönben fenyegetett meg azzal, hogy megöli vélt nácizmusára hivatkozva. DHL futárnak álcázták magukat, és a banda védjegyévé vált 500 grammos kalapáccsal vágták fejbe a gyanútlanul ajtót nyitó férfit. Máskor egy gépjárművezető oktató családapának verték szét a lábát, hogy ne gyakorolhassa hivatását, tették mindezt magukat rendőrnek álcázva. A férfinak a feleségét is bántalmazták. Vagy éppen egy Thor Steinar boltot támadtak meg, illetve baltával támadtak egy férfire.

Guntermann nem egy barlangban bujkált, nem a háttérből irányította az eseményeket, ahogyan a németországi portál beszámolójából láthattuk, hanem folyamatosan az első sorban, a helyszínen tevékenykedett. Mégis, a német hatóságok nemtörődömségéből, inkompetenciájából, ha az Einprozentnek és a Spiegelnek hihetünk, akkor még Budapestig is eljutott, hogy itt folytassák terrortevékenységüket. Persze a megemlékezni érkező jobboldaliakat azonnal lekapcsolták a repülőtéren

Letartóztatták Németországban a budapesti antifa terrortámadások gyanúsítottjait

Antifa összkép: a kurd terroristák által kiképzett nemzetközi antifa felforgató terrortevékenységéről (I. rész)

(Einprozent.de és Spiegel nyomán Szent Korona Rádió)