Pánikban a NATO? Közel kétmilliárd dollárnyi fegyvert semmisítettek meg az oroszok

Miközben a nyugati mainstream média háborús kárörömnek hódol, hogy az ukrán erők állítólag elfogtak néhány Kinzhal hiperszonikus rakétát az orosz hadseregtől, más tények is születtek a csatatéren, amelyek különösen pusztítóak lehetnek az USA és a NATO számára.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

2 milliárd dollárnyi fegyverszállítmányt semmisítettek meg

Különböző források szerint megsemmisült az Ukrajnában lévő amerikai Patriot rakétavédelmi rendszer. Legalábbis az egyik. Az oroszok által megsemmisített Patriot rendszer egyébként mintegy egymilliárd dolláros piaci értéket képvisel. Az orosz hiperszonikus rakéta közvetlen találata előtt az ukrán hadsereg gyorsan kilőtt közel 32 rakétát – darabár 2-3 millió dollár -, miközben az USA egy egész hónap alatt összesen csak 350 darabot képes gyártani belőlük.

Valószínűleg a Patriot rakéták “vakon tüzelése” is oka lehetett a pusztításnak. Egy forrás a RIA Novosztyinak elmondta, hogy az amerikai Patriot légvédelmi rendszert Kijevben egy MiG-31K légicsapás során megsemmisítette. A forrás megosztotta a kijevi Patriot megsemmisítésének részleteit: – A hiperszonikus rakéta sebessége lehetővé teszi, hogy perceken belül elérje az ukrajnai katonai létesítményeket. Miután kilőtték, a Patriotnak nincs ideje megváltoztatni a pozícióját vagy új rakétákat tölteni a rakétaindítóba. Ennek következtében az amerikai légvédelmi rendszereket hirtelen légicsapás érte.

Ha ehhez hozzávesszük a Hmelnickijben és a Herszonban lévő lőszerraktárakban végrehajtott közvetlen találatokat, akkor az oroszok néhány nap alatt mintegy kétmilliárd dollár értékű nyugati fegyverzetet semmisítettek meg Ukrajnában.

A NATO pánikba esett

Török források szerint a NATO tegnap rendkívüli ülést tartott a legnagyobb lengyelországi és szlovákiai bázisok légvédelmének helyzetéről, tekintettel arra, hogy a Patriot légvédelmi rendszer kudarcot vallott Kijev védelmében. A helyzet annyira kiélezett, hogy azonnali intézkedéseket terveznek a légvédelem megerősítésére ezeken a területeken

A CNN egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva ismét arról számolt be, hogy az Ukrajnában lévő Patriot rendszer “minimális károkat” szenvedett az orosz rakétatámadásban. A műsorszolgáltató szerint az egyik fő elem, a radarkomponens nem sérült meg. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője viszont azt mondta, hogy a Kinzhal rakétával lehetetlen volt megsemmisíteni a Patriot légvédelmi rendszert. Ignat kifejtette, hogy a Patriot egy összetett rendszer, amelynek elemei (parancsnoki állások, radar és akár nyolc indítóállás) messze találhatóak egymástól. A komplexum e sajátossága ezért miatt lehetetlen egyetlen csapással megsemmisíteni a rendszert.

Hazafias videóbloggerek most börtönbüntetéssel néznek szembe

Az SBU most hat bloggert tartóztatott le, akik a kijevi Patriot légvédelmi rendszerről készült felvételeket tettek közzé. A büntetőeljárás megindult. Akár 8 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Miért olyan fontos a NATO számára Románia?

Kiszélesítették volna az orosz-ukrán háborút Zelenszkijék?

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)