A szabadon engedett embercsempészek valóban messzire kerülik ezentúl Magyarországot?

A Belügyminisztérium közlése szerint a fogvatartottak 12%-a külföldi embercsempész. Egy új kormányrendelet értelmében pedig az újonnan elfogottakra nem azonnal börtön várhat, hanem – ahogyan az Szombathelyen is történt – kiszállítják őket a vasútállomásra, és útjukra engedik azzal a feltétellel, hogy 72 órán belül elhagyják hazánkat. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Rejtett kamerával rögzítette az RTL Híradó stábja, mi történt csütörtök reggel 8 óra után a szombathelyi vasútállomásnál.

Megérkezett a büntetés-végrehajtás fehér kisbusza, először a BVOP munkatársai, majd öt másik férfi szállt ki, táskákkal, szatyrokkal és papírokkal a kezükben. Egy rövid beszélgetés után azonban elváltak útjaik.

Az öt férfi először rágyújtott, majd négyen a vasúti váróterembe mentek, ahol épp tucatnyi gyerek várakozott, aztán szétszéledtek. Ketten a város felé vették az irányt. A Híradó úgy tudja, mindannyian embercsempészek, akik egy nemrég elfogadott kormányrendelet szerint úgynevezett reintegrációs őrizetbe kerülnek, vagyis lényegében szabadon engedik őket.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón azzal indokolta a döntést, hogy túlzsúfoltak a börtönök, és Strasbourgban emiatt „próbálnak újabb pénzeket lehúzni a magyar államról”.

A Híradó megkeresésére a büntetés-végrehajtás nem válaszolt,  a Belügyminisztériumtól viszont reagáltak, és nem cáfolták, hogy a Szombathelyen szabadon engedett férfiak embercsempészek.

Embercsempészek szállnak ki a BV gépjárművéből a szombathelyi vasútállomáson

A szabályozás szerint, ha nem hagyják el 3 napon belül Magyarországot, vagy újabb bűncselekményt követnek el, akkor le kell tölteniük az embercsempészet miatti börtönbüntetést is. De mi van akkor, ha ebben a 72 órában követnek még el egy-két bűncselekményt, majd csak utána lépnek le? Ha szépen felszívódnak csak, és folytatják illegális tevékenységüket?

Az ténylegesen jó, ha végleg elhúznak az országból, és vissza sem térnek, de akkor legalább az országhatárig kísérnék őket, nem csak egy vasútállomásig ahonnan akár a belváros felé is vehetik az irányt az országhatár helyett…

Betonvassal szúrták át a migránsok a rendőrautó szélvédőjét a déli határon

Királyságnak kiáltották ki területüket a migráns embercsempészek

(RTL nyomán Szent Korona Rádió)