Csak megalázkodva térhetnek vissza az orosz cselgáncsozók a nemzetközi tatamira

Továbbra is diszkriminatív módon bánik a Nemzetközi Judo Szövetség az orosz és fehérorosz cselgáncsozókkal szemben. Az IJF jelenlegi döntésével az elfogadás és az egyenlőség jelszavaival próbál tetszelegni, miközben továbbra is csak az alaposan átvilágított versenyzőket hagyják küzdeni, akik semmilyen módon nem támogatták Oroszországot a háborúban és győztes versenyeredmény esetén sem szólalhat meg hazájuk himnusza.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A nemzetközi szövetség (IJF) úgy döntött, hogy semleges színekben támogatja az orosz és fehérorosz cselgáncsozók visszatérését a nemzetközi porondra.

Az IJF holnapján jelentette be, hogy a végrehajtó bizottság megbízott egy független céget a két ország versenyzőinek átvilágítására. A szervezet által rendezett versenyeken csak azok az ellenőrzött cselgáncsozók, illetve stábtagok vehetnek majd részt, akik semmilyen formában – beleértve a közösségi médiát – nem támogatják aktívan Oroszország Ukrajna elleni háborúját. A semlegesség értelmében pedig nem használhatják nemzeti szimbólumaikat, és ha győznek, nem játszhatják el nekik a himnuszukat.

“A 2024-es olimpiai kvalifikáció már tavaly júniusban elkezdődött. A május 7. és 14. között Dohában sorra kerülő világbajnokságon pedig sok pontot lehet szerezni, így ez a döntés tisztességes részvételt és egyenlő esélyeket biztosít minden, az olimpiai álmait megvalósítani vágyó cselgáncsozó számára”

– állt az IJF közleményében.

A szövetség azt is kiemelte, hogy továbbra is elítéli az erőszakot, a megkülönböztetést, a háborút. Ezen felül meggyőződése, hogy vallásra, nemre vagy az etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül mindenkinek joga van sportolni, csak éppen a saját hazáját nem képviselheti a világ politikai helyzete miatt.

Az IJF tavaly szeptemberben tiltotta ki az orosz és fehérorosz versenyzőket, ezt a korlátozást oldotta fel megalázó módon szombaton.

Amerikai hírszerzők szerint Moszkva még el sem kezdte az igazi háborút

Olaszországban sincs új a nap alatt: Meloni vezető szerepet szeretne játszani Ukrajna újraépítésében

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)