Idős német lakók kerültek az utcára, migránsok kapták meg a helyüket az öregek otthonában

Újra nyugdíjasokat tesznek utcára Németországban. Egy berlini idősek otthonából 140 lakónak kellett kiköltöznie, a helyüket pedig migránsok kapták meg.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az utóbbi hónapokban óriási felháborodást váltott ki Berlinben a Pflege und Wohnen Schillerpark nevű idősek otthon bezárása. Az otthon üzemeltetője tavaly ősszel felmondott a mintegy 140 gondozásra szoruló idős embernek 2023 végéig, mert nem sikerült rendezni a bérleti díjfizetési vitát a bérbeadóval.

Amikor kiderült, hogy menekültek költöznek az épületbe a kiköltöző idősek helyére, az indulatok elszabadultak.

A Focus.de hírportál beszélt az ott lakókkal, akik elmondták, hogy amikor ők könnyek között költöztek ki és búcsúztak el addigi otthonuktól, az épületbe máris 126 menekült költözött be. A 140 idős lakóból csak 28-an maradtak, akik az év végéig kaptak haladékot, hogy elköltözzenek.

A Focus információi szerint a kiköltözőknek mind sikerült új lakóhelyet találnia magának, a felháborodás azonban nem csökkent: olyannyira, hogy a fenntartó Johannesstift Diakonie munkatársai gyűlölködő leveleket és halálos fenyegetéseket is kaptak.

Közben nemcsak Berlinben, hanem számos más szövetségi államban is gondot jelent, hogy a migránsok számának újbóli erőteljes növekedése miatt sürgősen további szálláshelyeket kell létesíteni a számukra.

Utcára tesznek száztíz idős embert Berlinben hogy legyen hely a migránsoknak

Migránsok terrorizálják az idősotthonok lakóit

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)