Utcára tesznek száztíz idős embert Berlinben hogy legyen hely a migránsoknak

A Németországban  saját honfitársaikról lemondva kerítenek helyet az  új honfoglalóknak. Közel 110 gondoskodásra szoruló idős embert tesznek utcára Berlinben.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Berlin belvárosában, a Müllerstrassén található az idősotthon.

Az idősotthonként szolgáló épületet 2006-ban bérelte ki a Paul Gerhard Alapítvány.

A Paul Gerhard Alapítvány a berlini evangélikus egyházközséghez tartozik.

“Az elmúlt bő másfél évtizedben 90–110 idős, gondoskodásra szoruló ember számára biztosított ebben az épületben szállást és ellátást a Paul Gerhard Alapítvány. Jövőre azonban migránsszállást akar kialakítani a tulajdonos, ami a bőkezű állami támogatások miatt sokkal jövedelmezőbb, mint az idősek gondozása” 

– írja az egyik német lap.

A Paul Gerhard Alapítvány szóvivője szerint a bérleti szerződést 25 évre kötötték a berlini evangélikus egyházközséggel, amibe egy hosszabbítási opciót is belefoglaltak.

A Paul Gerhard Alapítvány vezető lelkésze által aláírt dokumentumokból kiderült, hogy a berlini evangélikus egyházközség mondta fel a bérleti szerződést.

Martin von Essen vezető lelkész nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy „több évtizedes tapasztalattal” rendelkezik a menekültekkel kapcsolatos munka terén.

Az egyházközség 2024-től kezdve „bővíti a védelemre szoruló, többszörösen traumatizált emberek számára kialakított helyeket”.

 

Svédország már inkább mégsem kérné az eddig tárt karokkal várt migránsokat

Őrizetbe vették a magát migránsoktól védő férfit Franciaországban

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)