Migránsok terrorizálják az idősotthonok lakóit

Mára már elviselhetetlen a migráns helyzet Svédországban: a munkaerőhiány miatt szinte csak migránsokat alkalmaznak néhány idősotthonban. Az egyik ilyenben az illegális bevándorlók gyakran megbüntetik a szerintük problémás időseket azzal, hogy otthagyják őket a mosdóban vagy a zuhany alatt, egyes esetekben pedig arra kényszerítik őket, hogy az ürülékükben aludjanak.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Olyan sok ápoló hiányzik a svéd idősotthonokból, hogy illegális bevándorlókkal kellett feltölteni az intézményeket. Az egyik ilyen otthonban rengeteg gondot okoznak a migránsok, akik dolgozni sem akarnak és arra sem hajlandók, hogy megtanuljanak svédül. Minden bizonnyal csak azért vállalnak ilyen munkát, hogy jogosultak legyenek az állami támogatásokra.

Csakhogy ennek éppen az idősotthonok lakói isszák meg a levét, akiket megfosztottak attól a minőségi ellátástól, amelyet már korábban megszokhattak. Újabb és újabb botrányok robbannak ki a svéd idősotthonokban (nem)dolgozó migránsok miatt.

Nemrég az Umea településen található Dragonens idősek otthonáról derült ki, hogy az időseket rettegésben tartják az illegális bevándorlók, amióta az intézményben eltörölték a svéd nyelvtudással és a képzettséggel kapcsolatos követelményeket.

A svéd sajtó szerint az időseket válogatott módszerekkel terrorizálják a migránsok, amikor éppen nincs türelmük az idősek gondozásához. Az általuk bevezetett büntetések egyike az volt, hogy az otthon lakóit arra kényszerítették, hogy a saját ürülékükben aludjanak, mert nem cserélték ki az ágytálakat vagy pelenkákat. Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentették, sok más panasz is érkezett az idősek részéről. A személyzet türelmetlen, ingerlékeny, különösen a demenciában szenvedőkkel szemben, nem értenek a munkájukhoz, és lehetetlen velük kommunikálni, mert nem értik a svéd nyelvet.

A dolgozni nem akaró migránsok sok esetben az idősek gyógyszereinek berendelésével sem foglalkoznak, máskor pedig nem segítenek a tisztálkodásban, helyette a zuhanyzóban vagy a WC-ben hagyják őket. Ezeket a helyiségeket egyébként gyakran nem akarják kitakarítani rendesen.

Az idősek otthonát egyébként a helyi önkormányzat működteti, Umea városát mellesleg a szociáldemokraták vezetik, akiket a Baloldali Párt és a svéd Középpárt is támogat.

Erőszak és bandaháborúk Svédországban: folyamatosan romlik a migránshelyzet

Csak az LMBTQP személyekkel erőszakos migránsokat toloncolná ki Svédország

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)