Szír migráns késelt Németországban

Öt napja egy dinsburgi konditerem öltözőjében késelt meg négy 20 és 30 év közötti férfit egy szíriai migráns, akit azóta már el is fogtak a hatóságok, lakásában feltételezhetően bizonyítékot is találtak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A gyanúsított egy 26 éves szíriai állampolgár – jelentette a Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság a duisburgi ügyészség tájékoztatása alapján. Lakásában lefoglaltak két kést, amelyek közül valamelyiket a kedden egy belvárosi – az otthonához közeli – edzőteremben végrehajtott támadáshoz használhatta.

A gyanúsítottat péntek óta keresték egy térfigyelő kamera felvételei alapján, nyilvános körözéssel. Szomszédok ismerték fel a felvételen szombaton, és azonnal riasztották a rendőrséget. Röviddel éjfél után fogták el.

A Bild című lap értesülése szerint a férfi menedékkérőként érkezett Németországba, rendőrségi ügye eddig nem volt. Egy terrorelhárító alakulat fogta el lakásában.

Az edzőterem öltözőjében történt késelésben négy férfi sebesült meg. Az első áldozat – egy 21 éves fiatalember – életveszélyes állapotban van.

A támadó utána rárontott még két 24 éves és egy 31 éves férfira is, majd elmenekült. Vasárnapig egy sebesültet bocsátottak haza a kórházból.

A bűncselekmény kiváltó oka ismeretlen (de valószínűleg elintézik majd némi pszichés betegségre való hivatkozással – a szerk.).

Az eddigi adatok szerint a támadó nem ismerte áldozatait.

Veszélyes gyógyszerek, levetett ruhák, iratok, emberi ürülék – A migránsok nyomában a szerb-magyar határon

Arab családok ütötték egymást a budapesti plázában, volt, aki kórházba került

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)