Arab családok ütötték egymást a budapesti plázában, volt, aki kórházba került

Arab családok verték agyba-főbe egymást ma délelőtt Budapesten, a Lurdy Házban. A rendőrség tájékoztatása szerint egy sérültet kórházba is kellett szállítani.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Brutális tömegverekedés volt péntek délelőtt a Lurdy Házban. Az első hírek szerint két társaság esett egymásnak, ami után több autóval érkeztek a helyszínre rendőrök, akik több személyt is elfogtak.

A Blikk információi szerint arab családok estek egymásnak. Csütörtök este véget ért a muszlimok egyik legnagyobb ünnepe, a ramadán, ennek lezárásaként hirdettek közös imát a Lurdy Ház első emeletén található konferenciaterembe. Az elsődleges hírek még arról szóltak, hogy az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesülete szervezte az eseményt, de kiderült, hogy nekik semmi közük nem volt hozzá, ők korábban tartottak ott rendezvényt. Nagyjából 15-18 ember verekedett össze, fiatalok és idősek egyaránt, további tucatnyi próbálta szétválasztani őket.

Nagy erőkkel, több autóval érkeztek ki a helyszínre a riasztott rendőrök, akik utána hosszú időn keresztül hallgatták ki az érintetteket az egyik gyorsétterem asztalainál.

Az üggyel kapcsolatosan a Blikk kérdéseit elküldte a BRFK-nak, ahonnan a kommunikációs osztályról ezt a választ kapták: “Telefonos megkeresésére arról tájékoztatjuk, hogy 2023. április 21-én 8 óra 40 perc körül bejelentés érkezett arról, hogy egy IX. kerületi bevásárlóközpontban többen összeverekedtek. A helyszínre több járőr és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói érkeztek, akik három feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogtak. Egy embert a mentők fejsérülés miatt kórházba vittek, két társát a rendőrök a kerületi kapitányságra állították elő. Elszámoltatásuk folyamatban van. A többi verekedőt jelenleg is keresik a rendőrök. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást.”

Ismételten biztonsági őrt akart késelni a cigány, ezúttal Szombathelyen – A vád csupán zaklatás (Frissítés)

Veszélyes gyógyszerek, levetett ruhák, iratok, emberi ürülék – A migránsok nyomában a szerb-magyar határon

(Blikk nyomán Szent Korona Rádió)