Az ukránok újra felszólították a Nyugatot

Ukrajnának tízszer több támogatásra van szüksége, mint amennyit jelenleg kap. Ezt Andrij Melnyik ukrán külügyminiszter-helyettes jelentette ki. Hálásak nagyon, de azért…

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

“Hálásak vagyunk szövetségeseinknek a katonai segítségért. De, ez nem elég. Ukrajnának tízszer többre van szüksége ahhoz, hogy még ebben az évben véget vessen az orosz agressziónak.

Ezért felszólítjuk partnereinket, hogy lépjenek át minden mesterséges vörös vonalat, és a GDP 1 százalékát fordítsák katonai ellátásra”

– írta Melnyk a Twitter-oldalán.

A minap Dmytro Kuleba külügyminiszter bírálta az Ukrajna számára történő közös lőszerbeszerzésre vonatkozó uniós terv végrehajtásának késedelmét. Szavai szerint “a tétlenség árát emberéletekben mérik”.

Erre válaszul Josep Borrell, az európai diplomácia vezetője kijelentette, hogy “az EU mindent megtesz a lőszerek szállításáért, méghozzá gyorsan”.

Februárban az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Mykhaylo Podolyak azt mondta, hogy a Nyugatnak minden fegyvert meg kellene adnia Ukrajnának. Podoljak megjegyezte, hogy “Ukrajnának itt és most kell megkapnia mindent, amire szüksége van, nem pedig 2024-ben vagy 2025-ben”.

Többet költött csak az USA egy év alatt Ukrajna felfegyverzésére, mint 9 év alatt Afganisztánra

Rendőrök zárták rá a kolostort a szerzetesekre és hívekre Ukrajnában

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)