Húsvétot ünneplő civilekre lőttek az ukránok

Éppen húsvéti misét celebráltak, amikor Donyecket az ukrán fegyveres erők megtámadták, aminek következtében egy templomot evakuálni kellett. Egy ukrán gránáttalálat miatt még egy óvoda is kigyulladt.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Egy ember meghalt, hat másik pedig megsebesült, amikor Donyecket az ukrán fegyveres erők lőtték – közölte Gyenisz Pusilin, az oroszbarát donyecki népköztársasági terület megbízott vezetője a Telegram közösségi csatornán – írja a Magyar Nemzet.

Húsvét éjszakájának reggeléhez közeledve, amikor a hívek istentiszteleten voltak, az ellenség Donyeck központjában, egy székesegyház területén csapott le. Egy áldozatról és hat sebesültről tudunk jelenleg

– írta Pusilin. Egy ukrán gránáttalálat következtében kigyulladt egy óvoda is. A piac, a közeli üzletek és egy gyógyszertár is megsérült – tette hozzá Pusilin. A jelentések szerint az ukrán fegyveres erők vasárnap este húsz rakétát lőttek ki többszörös rakétavetőkből Donyeck központi Vorosilov kerületére.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség tudósítója szerint a rakéták a Megváltó színeváltozása székesegyház közelében zuhantak le, ahol húsvéti istentisztelet zajlott. A templomban tartózkodó látogatókat evakuálni kellett. Ezt követően az ukrán fegyveres erők az éjszaka folyamán még négy alkalommal nyitottak tüzérségi tüzet Donyeckre.

A támadás egy héttel azután történt, hogy Oroszország a katolikus húsvét alatt folytatott hasonló támadásokat. Ekkor az északkeleti Harkiv és a délkeleti Zaporizzsja tartományt vették az oroszok rakéta- és tüzérségi tűz alá – jelentette az ukrán hadsereg. Herszon tartomány kormányzója, Olekszandr Prokudin akkor azt mondta, hogy két ottani települést is eltaláltak a harci gépek bombái vasárnap késő este.

Erősödő vallásüldözés Ukrajnában – Végleg leszámolnának a hagyományhű ortodoxokkal?

Már az ENSZ szerint is keresztényüldözés folyik a dédelgetett Ukrajnában

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)