Korábban saját anyját próbálta felgyújtani, most fejszével támadt egy biciklisre a mélykúti drogos

Ezzel a baltával támadta meg a biciklist a férfi Mélykúton

Sok mindent lehet annak a férfinek a számlájára írni, aki tavaly fejszével támadt rá egy bicikliző nőre. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt ellene többek között életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és zaklatás miatt. Beszédes azonban az is, hogy a 2022 februárjában történt támadásról is csak most kerültek napvilágra az információk.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A vádirat szerint a mélykúti férfi 2022. február 7-én reggel magához vette a közel egy méter nyélhosszúságú és majdnem 2,5 kg-os fejszéjét és kiállt az otthonához közeli útkereszteződésbe, majd a felé kerékpározó, számára ismeretlen nő feje felé sújtott,

miközben trágár szavak kíséretében azt kiabálta: “Most megöllek!”

A nő az utolsó pillanatban félre tudta rántani a kerékpár kormányát, így a fejsze az úttestbe csapódott. Ha nem sikerül elrántania a kormányt, akár meg is halhatott volna az áldozat.

Nem ez volt azonban az első erőszakos megmozdulása. Tavaly januárban a férfi édesanyja átment fia házához, hogy átadja neki a leveleit. A férfi – amint meglátta az udvaron az édesanyját – indulatossá vált, felkapott egy 5 literes benzines kannát és az asszonyra locsolta, miközben egy öngyújtót tartott a kezében. Amikor az édesanyja megpróbált elmenekülni, a férfi a benzint a kannából maga mellett csorgatva követte őt. Ezután megpróbálta meggyújtani a földre locsolt benzint, de az a havas talajon nem kapott lángra. Még aznap éjjel átment az édesanyja házához és egy fejszével ráütött a bejárati ajtóra, amitől abban több mint 70.000 forintos kár keletkezett.

Emellett a férfinek amiatt is felelnie kell, hogy 2021 októberében egy autó rendszámtábláját leszerelte, 2022 januárjában pedig kannabiszt találtak az otthonában. Az ügyészek a letartóztatott férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, egyedi azonosítójellel való visszaéléssel, kábítószer birtoklásával, rongálással és zaklatással is megvádolták, amiért börtönben látnák. A férfi sorsáról várhatóan a Kecskeméti Törvényszéken fognak dönteni.

Egy kis Hajdú-Bihar megyei családi perpatvar: éles fejszével támadt vejének a kiileszkedett férfi, mire az összeverte

Cigányok támadtak a rendőrökre fejszével és betondarabokkal Borsodban

11-14 év közötti cigánybűnözők raboltak Kecskeméten

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)