“Szúrjátok le az elnököt!” – Balhéba fulladt a cigányok jelölt állítási kísérlete

“A cigányok is ugyanolyan építő jellegű állampolgárai lehetnének az országnak, ha az előítéletek nem hátráltatnák őket!” – hallhatjuk megannyiszor a liberálisok szájából. Most ismételten bizonyították, hogy olyan jól együtt tudnak működni, hogy még saját jelöltet sem sikerült kinevezniük a választásokra. Lökdösődés, verekedés, gyilkosságra felszólítás: így politizálnak a cigányok.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Ahhoz, hogy parlamenti képviseletért indulhassanak, február 1-ig kellett volna jelöltet állítani a roma nemzetiségi lista élére, azonban egy botrányos közgyűlése után nemzetiségi lista nélkül maradt az Országos Roma Önkormányzat.

Hétfőn reggel ültek össze az Országos Roma Önkormányzat jelöltállító közgyűlésére. Két potenciális jelölt lett volna, Agócs János és Farkas Félix, de a jelöltállításig sem tudott eljutni a 47 fős testület. Agócs János elnök nyolcszor rendelt el szünetet, majd két órára felfüggesztette a tanácskozást. Agócs végülis kijelentette, ha vele együtt Farkas is visszalép, akkor választhatnak egy harmadik jelöltet. Ez azonban nem jött össze, és ekkor végleg elszabadultak az indulatok. Az ORÖ közgyűlése tipikus szegregátumi csetepatéba ment át.

A perpatvarba torkollt vitában olyanokat kiabáltak a mikrofonba, hogy

“Gyertek, szúrjátok le az elnököt, szúrjátok szíven! Törvénytelenséget akartok, gyertek, öljétek meg! Ha balhét akartok, akkor jöhettek ide, cigányok!”

Éjfél előtt egy perccel pedig végleg lezárták a közgyűlést, így a cigányoknak saját képviseletük nem lesz a 2022-26-os időszakban a parlamentben.

Hajnali három óra után arról is döntöttek, hogy a jövő héten egy rendkívüli közgyűlést tartanak majd, ahol az Országos Roma Önkormányzat feloszlatásáról fognak szavazni a képviselők.

Egy rendőr elgázolása után 200-zal menekült a cigány jogosítvány nélkül Budapest utcáin, most panaszkodik

Keresi a fenyegetőző cigány a “kutya” rendőrt, aki a testvére “nagykára” térdelt

(Telex és Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)