Rendőrautóba hajtottak a debreceni katalizátortolvaj cigányok, hogy mentsék a bőrüket

Kihívták a rendőröket hétfő éjjel három cigányra Debrecenben, akik épp egy parkoló autó kipufogóját próbálták lefűrészelni. A helyszíne kiérkezve már senkit nem találtak ott, de az egyik járőrpárnak szemet szúrt a tolvajok járműve és annak üldözésébe kezdtek, amiből következően az elkövetők belehajtottak az egyik rendőrautóba, ezzel némi egérutat nyerve. Azóta a három elkövetőből kettőt elfogtak, egy ellen pedig körözést adtak ki.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A rendőrségre 2021. február 22-én éjfél körül tett bejelentést egy férfi arról, hogy a debreceni Angyalföld téren, a lakása előtt lévő parkolóból fűrészelő hangokat hall. A járőrök a helyszínre mentek, de már csak azt tudták megállapítani, hogy az egyik parkoló autónak le van fűrészelve a kipufogója.

Azonnal a hetekkel ezelőtti katalizátorlopásokra gondoltak. Több egység is az elkövetők nyomába eredt és kis idő elteltével, a helyszíntől nem messze az egyik járőrpárnak szemet szúrt egy gyanús személyautó. Az egyenruhások utána fordultak, felkapcsolták a megkülönböztető jelzéseket, azonban az Opel vezetője ezt meglátva gázt adott és elhajtott. A gépkocsi Nyírábrány felé vette az irányt, és felhajtott a 48-as főútra, nyomában a rendőrautóval. A Tevékenység-irányítási Központ azonnal riasztotta a nyírábrányi egyenruhásokat, valamint menet közben egy vámospércsi járőrpár is csatlakozott a menekülő autó követésébe. Nyírábrány közelében az elkövetők ráhajtottak egy bekötőútra, ahol meglepetésükre egy újabb rendőrautóval találták szemben magukat. A sofőr azonban még ekkor sem állt meg, inkább nekihajtott a szolgálati gépkocsinak, majd két társával együtt kipattantak az Opelból és futásnak eredtek.

A rendőrök nem sérültek meg, így azonnal a három férfi után szaladtak. Egyiküket, egy 24 éves nyírábrányi lakost a közeli erdőben fogták el.

A helyi körzeti megbízottak, járőrök, valamint a debreceni nyomozók egy emberként kezdtek a másik két férfi keresésébe. Az összehangolt munka eredményeként 2021. február 23-án délelőtt elfogtak egy 23 éves fülöpi lakost, aki a gyanú szerint a sofőr lehetett a bűncselekmény elkövetése során. Harmadik társuk, a képen látható, 20 éves Hamza Dániel keresésére tett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre, ezért körözést adtak ki vele szemben.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanú szerint a trió több Debrecenben történt katalizátorlopással és autófeltöréssel is kapcsolatba hozható. A meneküléshez használt autót a rendőrök átkutatták, és akkumulátoros flexet, valamint egyéb eszközöket találtak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított velük szemben eljárást, valamint az eset további körülményeinek vizsgálata is folyamatban van. A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt pedig szabálysértési eljárás indult ellenük – közölték a Police.hu-n.

A MÁV nem hajlandó tenni a HÉV-eken történő folyamatos cigánytámadások ellen!

Cigányok gyilkosságainak listája – csak erős idegzetűeknek! (2016-2020 III. rész)

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)