Ítélet született a tartalékos cigány ügyében, aki egy várandós nőt akart megerőszakolni Miskolcon

Szexuális erőszak bűntette miatt nem jogerősen hat év, börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön azt a tartalékos cigányt, aki egy terhes nőt próbát megerőszakolni Miskolcon.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a volt önkéntes területvédelmi szakaszvezetőt mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, a férfinak ezenfelül a több mint 3,7 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Az ítélet rendelkező részét a katonai tanács elnöke, Szilvási László hadbíró őrnagy nyilvánosan hirdette ki, az indoklás azonban már zárt tárgyaláson hangzott el.

A nyilvánosságot erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő sértett védelméért zárták ki. A büntetőügy sértettjének emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke jelen esetben meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket – ismertette a zárt tárgyalás indokait közleményében a szóvivő.

A bíróság döntése nem jogerős.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség súlyosításért fellebbezést jelentett be.

A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést. A büntetőeljárás a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa előtt folytatódik.

Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását. Ezt a döntést az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az végleges – jelezte Dobó Dénes.

Be voltak drogozva a biztonsági őröket megtámadó cigányok: Fortunyák Patrik ütött boxerrel

Új büntetőjogi kategória Németországban: “Enyhe nemi erőszak”

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)