A ChatGPT új verziójával tennék karácsonyra (!) feleslegessé az embert

Az emberi identitás rombolása egyre erőteljesebb. A kulturális, vallási, nemzeti és nemi identitás után elérkeztünk az utolsó tradicionális identitáshoz, az emberi identitáshoz. Egyesek Messiásként tisztelik és kezelik a mesterséges intelligenciát, és ráerőltetik a társadalomra a hasznosítását, ezzel téve minket feleslegessé.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az OpenAI alig két hete, március közepén jelentette be a ChatGPT csevegő robotot működtető új nyelvi modellt, a GPT-4-et, de a friss információk szerint már 2023 decemberében véget érhet az új generáció, a GPT-5 betanítása. Ha a fejlődés eddigi üteme megmarad, ez lehet a legfontosabb mozzanat a mesterséges intelligenciák területén, az új modell ugyanis már az embertől megkülönböztethetetlen általános mesterséges intelligencia lehet.

Mindez Siqi Chen tweetjéből derül ki. Chen a techipar modernistája: dolgozott már a NASA rakétalaboratóriumának és a farmos játékot fejlesztő Zyngának is, utóbb a valóságot tagadó vállalkozásokat alapított, mint a Sandbox VR vagy a Runway.

Chen kiemelte: erősen vitatott, hogy a GPT-5 képességeivel eléri-e majd az általános mesterséges intelligencia szintjét, a lényeg, hogy  azért van vita, ,mert van, aki szerint igen.

A lényeges különbség, hogy a jelenleg mesterséges intelligenciának nevezett programok egy adott területen tudják megközelíteni vagy túlszárnyalni az emberi teljesítményt, szöveget vagy képet generálnak, sakkoznak vagy tréfás videókat ajánlanak. Az általános mesterséges intelligencia, ahogy a neve is mutatja, az emberhez hasonlóan nem korlátozott egyetlen funkcióra, és képes betanítás nélkül megbirkózni egy teljesen új feladattal. Ennek van egy jelentős következménye:

Az általános mesterséges intelligencia általában képes helyettesíteni az embert, például a munkában vagy a pusztítás terén.

A Microsoft kutatói szerint már a komolyabb emberi államvizsgákat is kitűnőre abszolváló GPT-4 is mutat nyomokban általános mesterséges intelligenciára utaló képességeket. A szörnyű, hogy ennek roppantmód örülnek a féreg modernisták. Jöhet a robotizáció, az emberek géppel való összekapcsolása. Mindezt persze a nagybetűs Tudomány, a Fejlődés és a Kényelem nevében.

(Szent Korona Rádió)

Olaszország betiltotta a ChatGPT-t

Mesterséges intelligencia vette rá az öngyilkosságra az instabil férfit?

Teszt: A ChatGPT szerint Zagyva Gyula MSZP-s országgyűlési képviselő, de nem ismerte Nicolas de Lamberterie-t sem

A kultúra lealacsonyítása: Többszáz ChatGPT-vel írt könyvet lehet már megvásárolni

Teológia meggyalázása: mesterséges intelligenciával íratta prédikációját az ökumenikus lelkész