Humanitárius segélyeket fogadó repülőteret lőtt szét Izrael

Több földrengés sújtotta Törökországot és Szíriát február során súlyos humanitárius katasztrófát előidézve. A közel-keleti agresszort, Izraelt azonban ez egyáltalán nem érdekli. A korábbi lakóház rakétázás után, most a segélyeket fogadó repülőteret bombázták szét. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Működésképtelenné vált a szíriai Aleppó nemzetközi repülőtere kedd hajnalban, mert izraeli rakétatámadás érte a repülőtér kifutópályáját. Ezen a repülőtéren keresztül szállították Aleppóba a február 6-án, és azóta is a Szíria és Törökország több régióját sújtó földrengés áldozatainak szánt nemzetközi humanitárius segélyt – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség kedd reggel katonai forrásokra hivatkozva.

A SANA arról is beszámolt, hogy a szíriai légvédelemnek sikerült lelőnie több rakétát is, amelyeket a Földközi-tengerről indítottak, nem sokkal hajnali 2 óra után.

Többen meghaltak az izraeli agresszióban

Három ember – közöttük egy szír katonatiszt – meghalt a légicsapásban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivistaszervezet.

A szíriai védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy egy izraeli légicsapás következtében leállt a forgalom az aleppói repülőtéren, de áldozatokról nem tett említést. A Szíriában megközelítőleg hatezer ember életét kioltó földrengés óta több mint nyolcvan segélyszállító repülőgép szállt le a repülőtéren – közölte Szulejmán Halíl, a szíriai közlekedési minisztérium illetékese. Elmondta azt is, hogy a futópálya megrongálódott, de egyetlen repülőt sem ért találat. A közlekedési minisztérium szerint a segélyt szállító gépeket Damaszkuszba és Latakiába irányították át.

Az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt álló repülőterek ellen, hogy akadályozza az iráni fegyverszállításokat Szírián keresztül Teherán szíriai és libanoni szövetségeseinek, köztük a Hezbollahnak – idézi fel a Reuters hírügynökség.

Egyre agresszívabb az új izraeli kormány

Mészárlásba fordult át a palesztinok elleni izraeli rajtütési kísérlet (frissítve)

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)