Ha izraeli rakéta csapódik lakóházba Damaszkuszban, az nem baj?

Izraeli rakétatámadás ért egy épületet Damaszkusz központjában vasárnap kora reggel, öt ember meghalt. Félő, hogy az áldozatok száma ennél magasabb lesz, írja a Reuters. Nem halljuk a “nemzetközi közvélemény” felháborodását, mint amikor (lelőtt) orosz rakéta esik rá lakóházakra.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A sűrűn lakott épület közelében szigorúan őrzött iráni létesítmények vannak. 2008-ban itt, Damaszkusz Kafr Szúsza negyedében történt robbanásban vesztette életét az Irán-barát Hezbollah második embere, Imad Fayez Mughnieh.

Izrael a polgárháború kitörése óta hajt végre légicsapásokat Szíriában Iránnal összefüggésbe hozható célpontok ellen. A támadásokról izraeli tisztségviselők ritkán nyilatkoznak, de azt lehet tudni, hogy a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodó harcosokra fenyegetésként tekint: értsd, féltik a lopott vagyont.

Irán az elmúlt években kiterjesztette katonai jelenlétét Szíriában, több ezer milicista áll a parancsnokságuk alatt, hogy megakadályozza Szíria végleges összeomlását, és egy USA-Izrael bábkormány létrejöttét. Nem mellesleg ezek az “iráni milíciák” voltak azok, akik sikerrel vették fel a harcot az ISIS-szel szemben. 

Bassár el-Aszad, Szíria elnök az iráni jelenlétről csak annyit ismert el, hogy teheráni tanácsadók segítik kormánya munkáját.

(444 korrigálva Szent Korona Rádió)

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

A Hezbollahnak is köszönhető, hogy az Iszlám Állam hadserege nem jutott el Európába