Áldozati bárány vagy agresszor – Izrael hétvégi “akciójáról”

Izrael szeret az áldozati bárány szerepében tetszelegni a nagyközönség előtt. Propagandájának a világ nagy része bedőlt, ugyanakkor ők a legnagyobb agresszorok a közel-keleti térségben. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Szombat este érkeztek meg az első felvételek Iránból, melyeken hatalmas tűzeset volt látható, ezeket robbanásról szóló beszámolók követték. A tüzeket a közép-iráni iszfaháni lőszerlerakótól, valamint a kelet-iráni Azarshahr olajfinomítótól jelentették. Az első nem hivatalos jelentések már ekkor is dróntámadásról számoltak be.

Későbbiekben az IRNA (iráni védelmi minisztérium) is alátámasztotta, hogy a támadást drónnak hajtották végre, természetesen az első gyanú azonnal az USA-ra terelődött. Az Amerikai Egyesült Államok azonban tagadta, hogy ők hajtották volna végre a támadást. Végülis bevallották, hogy a kis üdvöskéjük, Izrael a felelős a dróntámadásért.

A jelentések szerint nagyobb probléma is történhetett volna, ugyanakkor a többi drónt az iráni légvédelemnek sikerült visszavernie.

Oroszország is megszólalt a helyzettel kapcsolatban. Maria Zakharova, külügyi szóvivő szerint Izrael agressziója ellenőrizetlen eszkalációt válthat ki a már eddig is forrongó térségben.

Jó lesz végre a tudatunkba vésni. Az USA pénzelése folytán Izrael nem egy, az arab államok által veszélyeztetett kis ország, hanem a fő agresszor. A palesztinok ellen elkövetett népirtásuk mellett folyamatosan támadásokat indítanak szomszédaik felé. Damaszkusz nemzetközi repülőtere, a Szíriába látogató iráni tisztek, vagy éppen a gyermekkórházak ugyanúgy a célpontlistáikon vannak…

A nyugati országok szítják Iránban a tüntetéseket?

Az orosz-iráni katonai együttműködésről – Ez adja meg a térség stabilitását?

(Intel Republic nyomán Szent Korona Rádió)