Egyre agresszívabb az új izraeli kormány

Izraelben egyre messzebb mennek a vallásellenességben. Az év eleji felfokozódó keresztényellenesség után most a muszlimokat vegzálnák a szent böjtjük, ramadán idején. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Itamar Ben Gvir, Izrael  szélsőségesen soviniszta-cionista nemzetbiztonsági minisztere hétfőn azt követelte, hogy a rendőrség folytassa a palesztin otthonok lerombolását a muszlimok szent hónapja, a ramadán idején is.

A múltban Izrael tartózkodott a palesztin házak lerombolásától a megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben a ramadán idején, hogy elkerülje a feszültségek szítását. Az otthonok lerombolása egy megszállt területen ugyanis háborús bűn.

Idén azonban az izraeli média arról számolt be , hogy a rendőrség teljesíteni fogja Ben Gvir követeléseit, és lerombolják a palesztin otthonokat Kelet-Jeruzsálemben a szent hónap során, míg az elmúlt években folyamatosan nő a feszültség az Al-Aksza mecsetben elkövetett izraeli jogsértések miatt.

Izrael palesztin otthonokat bont le különböző okrea hivatkozva, többek között azt állítják, hogy azokat engedélyek nélkül építették, viszont az engedélyeket szinte lehetetlen beszerezni az izraeli hatóságoktól. Izrael gyakran lerombolja a palesztin támadók feltételezett családjainak otthonait.

A  Times of Israel arról számolt be, hogy az izraeli rendőrség figyelmeztette Ben Gvirt, hogy az erők már a végletekig ki vannak merítve, és a közelgő ramadán időszak, amely egybeesik a zsidó húsvéti ünneppel, rendkívül veszélyes lehet. A ramadán március 23-án kezdődik, a húsvét pedig április 5-én lesz.

Az izraeli biztonsági szolgálatok egy zárt ajtós ülésen figyelmeztették Ben Gvirt, hogy a palesztin otthonok lerombolása a ramadán idején nyugtalanságba taszíthatja Ciszjordániát.

Két évvel ezelőtt az izraeli jogsértések Jeruzsálemben a ramadán idején – beleértve a családok kiutasításának kísérletét a Sheikh Jarrah negyedben – a Hamasz rakétatámadásait, egy izraeli bombatámadást Gázában és zavargásokat robbantottak ki palesztin-zsidó vegyes városokban Izraelben. 11 nap alatt 274 palesztint öltek meg az izraeli erők (243-at csak Gázában)

Mészárlásba fordult át a palesztinok elleni izraeli rajtütési kísérlet (frissítve)

Magyarország ismét a zsidó érdekekért száll szembe az igazsággal: Jeruzsálembe költözik a nagykövetség

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)