Mészárlásba fordult át a palesztinok elleni izraeli rajtütési kísérlet (frissítve)

Kilenc palesztint, köztük egy idős férfit és egy 14 éves fiút öltek meg szerdán délután, és körülbelül 100 másikat megsebesítettek az izraeli megszálló erők a ciszjordániai Nablus városa elleni brutális támadás során – számolnak be a keleti médiumok. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Frissítés: 

A ciszjordániai támadás után a Gázai övezetre is csapást mért Izrael.

Miután a Nablusi mészárlás következtében a Gázai övezetből rakétákat lőttek ki Izrael felé az enklávéból, melyeket a Vaskupola megállított, az izraeli légierő vadászgépekkel csapott le a több mint 2 millió embernek otthont adó 365 négyzetkilométer nagyságú területre.

Az Izraelre irányuló rakétatűzért az Iszlám Dzsihád csoport vállalta a felelősséget, miután felszólította az “ellenállási erőket”, hogy reagáljanak a Nablus elleni rajtaütésre, amely az elmúlt közel 20 év leghalálosabb izraeli rajtaütésé vált.

A Wafa hírügynökség jelentése szerint az egyik rakéta a gázai központi al-Bureij menekülttábor bejáratának közelét találta el. Az Izraeliek szerint ők egy fegyvergyártó telephelyet vettek célba.

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió) 

Korábban írtuk: 

A Palesztin Egészségügyi Minisztérium megerősítette, hogy Adnan Saabe Baara (72), Abdul Hadi Abdul Aziz Ashqar (61), Mohammad Farid Shaaban (16), Tamer Nimr Minawi (33), Mohammad Khaled Anbousi (25), Musab Munir Awais (26), Hussam Bassam 24 Isle , valamint Mohammad Abdul Fattah Abdul Ghani (23) és Walid Riyad Dkhail (23) izraeli lövöldözésben vesztette életét, míg legalább 101 másik palesztint sebesítettek meg az izraeli lövedékek, hat ember kritikus állapotban van.Két újságíró is megsérült tudósítás közben.

Egy idős férfi, aki a támadás során sérült meg: 

Helyi források arról számoltak be, hogy nagyszámú izraeli megszálló erő helyi idő szerint délelőtt 10 óra körül portyázott Nablus óvárosában, és megostromoltak egy házat, amelyben két keresett palesztin fiatal tartózkodott. Ők ketten Isleem és Abu Baker voltak, akik állítólag az Oroszlánok Barlangja nevű ellenállási csoport tagjai, és mindkettőjüket megölték, mivel nem voltak hajlandók megadni magukat.

A lakosok szembeszálltak az izraeli katonákkal, miközben azok éles lőszerekkel, könnygáz- és hanggránátokkal tüzeltek a házakra és üzletekre, sok fulladásos esetet okozva, többségben a gyerekek és nők körében.

A források hozzátették, hogy az izraeli erők rakétákat lőttek ki a megcélzott épületre, és mesterlövészek állomásoztak a környéken. A város felett egy katonai helikoptert is észleltek.

A nablusi Vörös Félhold közölte, hogy az izraeli erők megakadályozták, hogy mentőautók elérjék és evakuálják a sebesülteket az óvárosban.

Két fiatal palesztin fekszik súlyos sérülésekkel a lent látható felvételen: 

Az egész város zengett a lövések hangjától: 

Az Intel Republic felvételein azt is láthatjuk, hogy páncélozott járművekkel hajtanak az utcán tartózkodó palesztinok közé:

Az izraeli erők által 2023 eleje óta megölt palesztinok száma mára 61 emberre emelkedett, közülük 13 gyermek.

(Quds News és Al Jazeera nyomán Szent Korona Rádió) 

Ha izraeli rakéta csapódik lakóházba Damaszkuszban, az nem baj?

Szándékos hanyagsággal ölték meg az izraeli börtönben raboskodó beteg palesztin foglyot