Betiltják a “gyermekbarát” deviáns vonaglásokat az egyik amerikai államban

Hogy ne mindig csak rosszat mondjunk az USA-ról. Egyes államokban úgy látszik, hogy a normalitás igénye még megmaradt. Tennesseeben ezért betiltják a gyermekeknek szóló drag showkat. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hivatalosan is Tennessee lett az első amerikai állam, amely betiltotta a drag műsorokat. A déli állam törvényhozásának republikánus többségű szenátusa csütörtökön fogadta el a nyilvános drag műsorokat tiltó törvényt. Az intézkedés Bill Lee republikánus kormányzó asztalára kerül jóváhagyásra és kétség sincs afelől, hogy aláírja a jogszabályt, amely így hatályba is lép majd.

A törvényjavaslatot tavaly novemberben terjesztett be Jack Johnson, a szenátus többségi vezetője. Az elfogadott jogszabály valójában egy már meglévő törvény módosítása, amely tiltja, hogy a “felnőtteknek szóló vállalkozások” iskolák, közparkok vagy istentiszteleti helyek közelében működjenek. E vállalalkozások körébe tartoznak a “felnőtt kabaré előadások” is, amelyeket a jogszabály olyan előadásokként határoz meg, amelyeken “férfi vagy női imitátorok olyan szórakoztatást nyújtanak, amelyek a kéjes örömre apellálnak” – írja a The Hill.

Az új törvény komoly hatással lehet a nyilvános pride rendezvényekre is.

A hét elején Johnson egy nyilatkozatában azt mondta, hogy az új törvény

biztonságot nyújt a szülőknek, hiszen mostmár elvihetik a gyerekeiket egy nyilvános előadásra anélkül, hogy ott szexualizált előadással vakítsák őket“.

A Tennessee állambeli törvényjavaslat szerint az első vétséget szabálysértésként, a másodikat viszont bűncselekményként kell kezelni.

Remélhetőleg Tennessee-t a közeli jövőben valószínűleg több más amerikai állam is követi majd hasonló törvényekkel.

A törvényhozók emellett megszavazták azt a törvényjavaslatot is, amely megtiltja az orvosoknak, hogy nemi hovatartozást megerősítő orvosi kezelést – például pubertásblokkolókat, hormonterápiát és műtéteket – nyújtsanak transznemű kiskorúaknak.

A drag showk korábban már több botrányt is okoztak. Több alkalommal gyermekeket is túlszexualizált műsorokban léptetnek fel. De ne higgyük, hogy ez olyan messze van tőlünk, hiszen Budapesten is volt már ár példa:

Ez Budapest: drag queen vonaglik kisgyermekek előtt (18+)

Multicégek támogatják a kiskorú Drag Queenek fellépését

Sok szülő élvezi a gyermekmegrontást – pénzeső fogadta a drag queen-nel táncoló kislányt

Családoknak szerveztek Drag Show-t

Halloween a Disney-nél: Drag queenek “érzékenyítik” a gyermekeket

Pónizás helyett meztelen drag queenek vonglására viszik a gyerekeket