Lesből, követve, előzetes megkérdezés után támadtak a szélsőbalos antifák (beszámolók)

Egyre több minden derül ki a szélsőbaloldali antifaterror magyarországi támadásairól. A megjelenő beszámolókat és interjúkat gyűjtöttük össze (a cikkünk alján kapcsolódóként az előzmények: videók, képek…)

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A nyomozók által mutatott felvételek alapján raktuk össze, hogy már a Széll Kálmán tértől követhettek, és felszálltak utánam a 139-es buszra – kezdte T. Zoltán, akinek a megtámadásáról szóló felvételek bejárták mára a sajtót, amit a Szent Korona Rádió Telegram csatornáján mi is elsők között osztottunk meg (a felvételt egyébként a Nacionalista Zóna Telegram csatornája hozta le először, ami a Légió Hungáriához köthető felület).

Én a buszon nem is láttam őket, mert háttal ültek nekem. A Gazdagréti téren szálltam le és először a postára mentem, utána indultam volna munkába. Ott dolgozom a tér közelében, egy dohányboltban – mesélte az áldozat, majd még több részletet osztott meg.

Tudták, hogy nem megy a túrára 

A beszámolójából az is kiderült, az antifák megkérdezték tőle, részt vesz-e a Kitörés Túrán: a postára befelé menet megszólított egy fiatal lány. Illedelmesen megkérdezte, hogy megyek-e a Kitörés Túrára. Mondtam neki, hogy nem megyek, mert dolgozom vasárnap is egész nap, de ismerőseim közül vannak, akik mennek. Még azt is hozzátettem, hogy eddig egyszer sem jutottam el a túrára.

Csekkfizetés után távozott a postáról, nagyjából öt-hat lépést tehetett meg, mikor érezte az első ütést a tarkóján. Tehát, nem elég, hogy az antifák azt megtudták, idén nem vesz részt a túrán T. Zoltán, de azt is elmondta az érdeklődő, fiatal lánynak, hogy még soha nem volt Kitörés Túrán. Ettől függetlenül ugyanúgy megtámadták.

T. Zoltán a verésből sok mindenre nem emlékszik. Azt is a rendőrségen látott köztéri kamerafelvételek alapján tudja, hogy támadói nyolcan voltak – derül ki.

Ismert rockzenészt és feleségét is bántalmazták

Dudog László (Csöpi), a nemzeti rock egyik ismert alakja és élettársa is az antifák áldozatául esett, őket a kitörés napi megemlékezésről követték, és szintén hátulról estek nekik viperákkal és boxerekkel. A nő arcát valamivel le is öntötték. A XI. kerületben vettünk részt a megemlékezésen, aztán az éjszakai járattal indultunk haza: a hetessel az Astoriáig, onnan siettünk a 3-as metrópótlóra. Az Arany János utcai megállónál szálltunk le – akkor már követhettek minket. Az utolsó, amire emlékszem, hogy a Vadász utca sarkához érünk, körülbelül 5 percnyire lehettünk hazulról, amikor hátulról leütnek – kezdte Dudog László, aki már korábban is nyilatkozott, de most újabb részleteket osztott meg.

A férfi jól ismert a nemzeti körökben, több nemzeti rockzenekarban is zenél. Ábrázatát most mégsem könnyű felismerni, úgy helybenhagyták. Feje bekötözve, arca eldeformálódva, szemein és feldagadt száján nagy lila foltok éktelenkednek. A száját beszédre is nehezen nyitja.

Párja vette át a szót, akit nagyjából Lászlóval egy időben értek az ütések. Én sem sok mindenre emlékszem. Először azt mondtam a rendőröknek, hogy négynél többen lehettek. Most a kihallgatások után, és hogy láttam felvételeket, már azt mondom, hogy olyan nyolcan lehettek. Ütöttek, rúgtak és hogy a földre vigyenek valamit a szemembe, majd a számba fújtak. Ez nem sima paprika spray volt, inkább könnygázhoz hasonló vegyület. A bal arcomra rá is öntöttek valamit, aztán összeestem – mesélte a lapnak a nő.

Azt, hogy meg is szúrták, csak később, a kórházi ellátás során vették észre. Két szúrt sebet is elláttak a lábán. Dudog Lászlóék megverésének két szemtanúja is volt, akik közbe ugyan nem léptek, de adataikat megadták, hogyha kell, tanúskodnak.

Később, már a kórházban kis híján tragédia is történt. László egyik barátja, Péter bement utánuk a kórházba, hogy lássa, jól vannak-e. Az volt a szerencséje, hogy ott érte a rosszullét. Hányingerre, mellkasszorításra panaszkodott, majd összecsuklott. Nem sokkal később újra kellett éleszteni. Szívinfarktusa volt. 20 percen át küzdöttek életéért. Közben Péter fia és egy tizenéves fiú, akik vele voltak, a folyosón zokogtak.

Egy német áldozata is van a támadássorozatnak

A PestiSrácok.hu megtudta, hogy az antifa csoportnak nem csak magyar áldozatai vannak. Egy német fiatal férfit és barátnőjét egészen a szállásukig követték. A bejárati ajtót nyitották, amikor hátulról rájuk támadtak. Összeverték mindkettőjüket. A fiú súlyos fejsérüléseket szenvedett, amiket össze is kellett varrni.

Mint beszámoltunk róla már, a Kitörés túra alatt is bepróbálkoztak a szélsőbalosok, de több támadót a rendőrség is elkapott.

HVIM: Követeljük az antifa támadások csírájában való elfojtását és felszólítunk mindenkit az önvédelemre!

Brutális felvételek: Így támadnak külföldi antifák egy túrázóra Budapesten viperával, paprikaspray-vel

Őt is brutálisan összeverték az antifák – Interjú az áldozattal

(Kuruc.info, Magyar Jelen, PestiSrácok, Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)