Bepróbálkoztak a Kitörés túra alatt is az antifák

Pofozkodás lett a vége a János-hegyi kilátónál az esetnek – írja a Magyar Jelen. Rosszabbul is járhattak volna az antifák, ugyanis 3510 indulója volt a túrának, és folyamatosan minden ellenőrzőponton 100 fő feletti sportoló tartózkodott (túrázók és pontőrök).

A Kitörés túra alatt néhány antifa a fák között rejtőzött (rikító színű kabátban és elég vékony öltözetben, sportcipőben a jeges terep ellenére). Túrázókra próbáltak rátámadni a János-hegyi kilátó előtt és egy pontőrt is inzultáltak. Hárman sötét ruhában, egyikük sárga kabátban volt. Különös ismertetőjelük, hogy hátulról próbáltak támadni ők is – külföldi fajtársaikhoz hasonlóan – ám, amikor szemben találták a túrázókkal magukat, egyből hátrálni és mentegetőzni kezdtek.

Amikor az egyik – egyébként tartalékos katona – túrázó megkérdezte őket, mégis mit csinálnak, azt válaszolták, csak esti sétán vannak és sietve letértek a túra útvonaláról.

Miért ne éjjel sétálna az ember, az erdőben, melegítőben?

A Kitörés 60 túra egyébként idén is hatalmas sikert aratott és méltó megemlékezést biztosított a Kitörésben résztvevő katonák hőstettére.

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)

Őt is brutálisan összeverték az antifák – Interjú az áldozattal

HVIM: Követeljük az antifa támadások csírájában való elfojtását és felszólítunk mindenkit az önvédelemre!

4 antifát vettek őrizetbe a rendőrök – közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítják őket

Brutális felvételek: Így támadnak külföldi antifák egy túrázóra Budapesten viperával, paprikaspray-vel