Célkeresztben a katolikusok: az FBI megfigyelné őket?

Az FBI a következő hónapokban fokozni akarja a  katolikus misék megfigyelését, ugyanis szerintük a “radikális tradicionalista” katolikusok fenyegetést jelentenek és a “fehér nacionalisták” egyre inkább közös nevezőre jutnak a tridenti miséken részt vevőkkel.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Egy belső használatra szánt FBI-jelentés, amelyet a Szövetségi Nyomozó Iroda egyik elemzője készített a virginiai Richmondban, “a faji vagy etnikai indíttatású, erőszakos szélsőségeseknek” a “radikális-tradicionalista katolikus ideológia” iránti érdeklődéséről ír, ráadásul egy közismerten katolikusellenes szervezet tanulmányaira hivatkozik – írta a LifeSite.

“Az FBI Richmondban arra a feltételezésre támaszkodott, hogy a faji vagy etnikai indíttatású erőszakos szélsőségesek továbbra is vonzónak találják a radikális, tradicionalista katolikus ideológiát, és megpróbálnak kapcsolatot teremteni annak híveivel mind a közösségi médián keresztül, mind személyesen az imahelyeken” – idézi a jelentést a lap.

A dokumentum azt állítja, a valódi motivációját az az aggodalom adja, hogy a “radikális, tradicionalista katolikus ideológia” antiszemita, bevándorló- és LMBT-ellenes, szemlélete a fehér felsőbbrendűséget tükrözi, s ez veszélyt jelent az Egyesült Államok belbiztonságára. Arról is írt az elemző, hogy az ilyen katolikus ideológia hívei gyakran használnak a kereszteslovagokra vonatkozó utalásokat, illetve antiszemita nyelvezetet – amelyeket egyébként “az életpárti, fehér nacionalisták” is támogatnak –, és előnyben részesítik a latin misét, valamint a második vatikáni zsinat előtti tanításokat és hagyományokat.

A texasi Tyler püspöke, Joseph Strickland a LifeSite-nak azt nyilatkozta, hogy ezek a hírek alátámasztják azt a meggyőződését, hogy a társadalom tudatlan azzal kapcsolatban, mit jelent Jézus Krisztus igazi tanítványának lenni, vagy ahogyan jelenleg fogalmaznak, “radikális, hagyományos katolikusnak”.

“A mélyen elkötelezett katolikusok az utolsó emberek, akik miatt a hatóságoknak aggódniuk kellene. Igen, az elkötelezett, hagyományos katolikusok megvédik a meg nem születetteket és másokat, akik tehetetlenek, de az erőszakos támadások ellentétesek azzal, amit a radikálisan elkötelezett, hagyományos katolikusság jelent” – hangsúlyozta az egyházi elöljáró.

A LifeSite később azzal frissítette cikkét, hogy annak megjelenése óta az FBI közleményt adott ki, amelyben visszavonta a kiszivárgott feljegyzést.

Sorra távolítják el a kereszteket az európai nagyvárosok köztereiről

Franco nem ezért mentette meg a Spanyol királyságot: fokozódó vallásellenesség a dél-európai államban

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)