Franco nem ezért mentette meg a Spanyol királyságot: fokozódó vallásellenesség a dél-európai államban

Spanyolországban a köztársaságok kikiáltása idején a fő program a katolicizmus felszámolása és a vallásellenesség volt. Franco tábornok ennek is véget vetett a spanyol polgárháború után, s halálával ezen szellemiségben adta vissza az uralmat a jogos királynak. Művét azonban a modernizmusnak bedőlő és kiszolgáló Spanyol “királyság” folyamatosan gyalázza. Ismét a köztársasági időket idéző keresztényellenesség kezd úrrá lenni. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Porig akarta égetni a malagai katedrálist

Június 28-án egy egyelőre ismeretlen elkövető kísérelte meg felgyújtani a malagai katedrálist, tudósított a helyi sajtó. A támadó gyúlékony anyagot locsolt az épület ajtajára és meggyújtotta azt. Az esetet szemtanúk azonnal jelentették a hatóságoknak, majd ők maguk kezdték meg a lángok oltását, így a gyors cselekvésnek köszönhetően az okozott kár nem jelentős. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján keresi a tettest.

Kiállt a normalitás mellett, teljes erővel támadja a sajtó

Santiago Gómez Sierra püspök pünkösdvasárnap tartott prédikációjában felhívta hallgatóságának figyelmét az élet és a család értékei tiszteletben tartásának fontosságára, valamint azt kérte, ezen értékeket figyelembe véve adják le szavazataikat az andalúziai tartományi választásokon.

Külön kiemelte, hogy a család és a családi érdekek védelmének pártstratégiákon felül kell állnia, hiszen ezek alapvető értékek, továbbá felszólalt az abortusz és az eutanázia ellen is. A sajtó természetesen ezek után azonnal támadása alá vette a püspököt, akinek ezzel egyidőben papjai védelmére is keltek. Ahogyan egyikőjük fogalmazott:

“az egyetlen dolog, amire a püspök felhívta a figyelmet, az a józan ész és az élet koherenciája a haladók fanatizmusával szemben, akiknek életcélja a lelkiismeret felváltása pártos érveléssel.”

 Hívőkkel teli bazilika felrobbantására buzdítanak

Még Franco idejében építették ki az Elesettek Völgyét, mely minimum 30.000 a polgárháborúban elhunyt katonának szolgál nyughelyül pártállástól és ideológiától függetlenül. Ezen temetőben nyugszanak azon vértanúk is akiket a kommunsiták és liberálisok végeztettek ki, mészároltak le a spanyol testvérháború idején. Míg a család védelmére felszólító püspök ügyében a balliberális média önmérsékletre szólít, addig a Völggyel kapcsolatban korántsem tesznek így, sőt hitet tesznek elborult fanatizmusuk mellett. Ugyanis Héctor de Miguel spanyol rádiós újságíró a közelmúltban azzal vétette észre magát, hogy a Madrid melletti Elesettek Völgyében található bazilika és apátság felrobbantására hívott fel:

“Az elesettek völgye egy ocsmányság. (…) Miért nem megyünk oda dinamittal és robbantjuk fel az egészet?! Ha lehet, vasárnap, annál jobb!”

A rádióst azóta az egyik jobboldali párt feljelentette, de az ügy alakulásáról nem érkezett információ.

Ez a 21. századi Spanyolország, mely fennhangon szabadságot hirdet, de korántsem más, mint a két sátáni köztársaságok, melyek az 1800-as évek közepén és az 1900-as évek elején tomboltak az Ibériai-félsziget országában.

Negyven éve történt az antidemokratikus fordulat kísérlete Spanyolországban

12 éves kortól engedélyezné Spanyolország a nemváltást

Spanyol polgárháború pap áldozata: őt lőjék le utoljára, hogy még feloldozhassa társait

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)