Köp az EU a nemzeti önrendelkezésre és a kisebbségi jogokra – Felelősségre vonják Oroszországot, az Ukrajna által terrorban tartott területek miatt

A logika végleges megcsúfolójává és a kettősmérce gátlások nélküli alkalmazójává vált a Nyugat. Azért készülnek felelősségre vonni Oroszországot amit a nyugati világ is tesz: fegyverekkel látott el egy szerinte a nemzeti önrendelkezését kivívó területet. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Emberi Jogok Európai Bírósága igen buzgó volt a progresszió támogatásában az elmúlt időszakban. Például Litvániát marasztalták el egy vizsgáltban, hiszen az korlátozza az LMBTQP-propaganda terjesztését a fiatalok körében. Most az oroszokkal szemben született egy igen abszurd döntés.

A bíróság szerint a szakadárok (Donyeck és Luhanszk) kezén lévő kelet-ukrajnai területek 2014. május 11-től legalább 2022. január 26-ig, az ügyben tartott meghallgatás dátumáig az Oroszországi Föderáció ellenőrzése alá tartoztak.

Oroszország “jelentős befolyással bírt a szakadárok katonai stratégiájára, jelentős mennyiségben szállított fegyvereket és katonai felszerelést a szeparatistáknak a donyecki és a luhanszki népköztársaság létrejöttének egészen korai szakaszától a rákövetkező hónapokban és években, tüzérség csapásokat hajtott végre a szakadárok kérésére, valamint politikai és gazdasági támogatást nyújtott nekik” – állapította meg a strasbourgi bíróság.

“Ez egyértelmű jelzés Oroszországnak” – üzente a Twitteren Wopke Hoekstra holland külügyminiszter, aki szerint a bíróság döntése “fontos mérföldkő”.

Hogy mi van? A NATO jelenleg ugyanolyan módon, sőt sokkal erőteljesebben támogatja Ukrajnát, mint korábban az oroszok az ukránok által terrorizált szakadár régiókat. Hogy az ukránok a térségben elkövetett emberiség ellen elkövetett bűneiről ne is beszéljünk…

Azonban EJEB bármilyen ítélete legfeljebb politikai jelentőségű lehet, mivel az orosz törvényhozás júniusban megszavazta a bíróság joghatóságának a megszüntetését az országban. A bíróság szerint joghatósága továbbra is fennáll azokban az ügyekben, amelyek az orosz parlament döntése előtt indultak, jóllehet az ítéletek kikényszerítésére Oroszországban nincs semmilyen eszköze.

Atomerőművekben tárolja a nyugati hadianyagot Kijev?

Megéri hősnek lenni Ukrajnában: az SZBU lőtte fejbe, amiért megmentette Kijevet

(Portfolio nyomán Szent Korona Rádió)