Atomerőművekben tárolja a nyugati hadianyagot Kijev?

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) szerint Kijev veszélyes játékot folytat, ugyanis információik alapján atomerőművekben tárolják a nyugatról érkezett hadianyagok egy részét. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Megbízható adatok szerint az ukrán fegyveres erők a Nyugat által szállított fegyvert és lőszert raktároz atomerőművek területén. Ez vonatkozik az ukrán fegyveres erők számára oly drága, és szűkösen rendelkezésre álló HIMARS rakétákra és külföldi légvédelmi rendszerekre, valamint nagykaliberű tüzérségi lőszerekre is” – idézte Nariskint az SZVR igazgatóját a sajtószolgálata.

A kémfőnök szerint 2022 decemberének utolsó hetében Rafalivka állomáson át szállítottak fegyverrel megrakott vasúti kocsikat külföldről a nyugat-ukrajnai határhoz közeli rivnei atomerőműbe. Nariskin azt állította, hogy Kijev lőszert halmoz fel a létesítményben, és arra számít, hogy az orosz hadsereg, elkerülendő a nukleáris katasztrófát, nem mér csapást az erőművekre.

“Ha azonban az ukrán légvédelem egy újabb eltévedt rakétája miatt történik majd egy nagy raktárrobbanás és semmisül meg egy atomerőmű, a tragédiáért ismételten moszkvát lehet majd hibáztatni” – tette hozzá az SZVR igazgatója.

Megy a jogi csűrés-csavarás, hogy Putyint bíróság elé állíthassák

Egy harcos gondolatai: A szélsőjobboldaliakat lelövik, ugye?!

(Orienatalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)