Megéri hősnek lenni Ukrajnában: az SZBU lőtte fejbe, amiért megmentette Kijevet

Ebből is látszik, hogy Ukrajna egy viccállam, amit maffiózók, oligarchák, CIA-bábok uralnak. Ezért megéri küzdeni és harcolni igazán… Mint kiderült, Denisz Kirejevnek köszönheti Ukrajna, hogy Oroszország nem tudta elfoglalni Kijevet egy gyors benyomulással: állítólag magasrangú orosz kapcsolatai révén tudomást szerzett a Kijev melletti, hostomeli reptér elfoglalásának szándékáról és arról, hogy egyáltalán megindulnak az oroszok Kijevvel szemben. Jutalmul a tárgyalódelegáció tagja lett, illetve kivégezte az ukrán titkosszolgálat. Senki nem tudja, hogy miért. Lehet alaptalanul nyírták ki a saját hősüket?!

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A hírszerzés főigazgatóságának vezetője, Kijlo Budanov elmondta, hogy a katonai hírszerzés tisztjét, Denisz Kirejevet, akit a biztonsági szolgálat (ukrán kémelhárítás, SZBU) árulónak nevezett, az SZBU autójában ölték meg – írja az Ukrajinszka Pravda.

Budanov a Szvoboda rádiónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a hírszerzés vezetőjeként biztos vagyok benne, hogy Kirejev, aki nekünk dolgozott, nem volt orosz kém. Úgy tudom, hogy Kirejev az SZBU autójában halt meg, amikor műveletet hajtottak végre ellene. Ez a tény rögzítve van a nyomozati anyagokban. Minden mást az Állami Nyomozó Iroda vizsgál. Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy ezt az információt kommentáljam. Az viszont, hogy ebben az autóban ölték meg az SZBU ügynökei, az tény.

Budanov elmondta, hogy nem számított ilyen akcióra az SZBU részéről egy főállású hírszerzővel szemben. Azt is közölte, hogy Kirejevről beszélgetett az SZBU akkori vezetőjével, Ivan Bakanovval, és ő „nem igazán tudott magyarázatot adni”.

Úgy vélem, hogy ez az ügy sokkal mélyebb. A véleményemet azonban megtartom magamnak. Csak a tényeket értékeljük − fogalmazott.

Kirejevnek köszönhető, hogy az oroszok nem tudták elfoglalni Kijevet

Az azóta megölt ukrán politikus és bankár, Denisz Kirejev figyelmeztette az ukrán hírszerzést az invázió kezdete előtt az orosz háborús tervekről.

A háború elején Kirejev az ukrán békedelegációnak is tagja volt, azonban az ukrán titkosszolgálat március elején likvidálta. Mint utóbb állították Kirejevről, kettős ügynök volt, és akkor halt meg, amikor (orosz kémként gyanúsítva) el akarták fogni. Az ukrán hírszerzés legutóbb már hősi halottként emlegette őt, és az is kiderült, hogy jó kapcsolatai voltak az orosz felső vezetéssel, aminek köszönhetően rálátott az inváziós tervekre is.

Most a The Wall Street Journal közölt újabb információkat arról, hogy milyen szerepe volt az ukrán politikusnak a háború előtti napokban. A lapnak az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirilo Budanov mondta el, hogy Kirejev figyelmeztette őt február 23-án, egy nappal a háború kezdete előtt arra, hogy Putyin kiadta a parancsot az invázió megindítására.

Budanov szerint a Kirejevtől kapott információ tette lehetővé, hogy alig néhány órával az invázió kezdete előtt megkezdjék a csapataik átcsoportosítását, és ezáltal hatékonyabban tudtak védekezni a kritikus pontokon. Többek közt ennek is köszönhető, hogy sikerült megakadályozniuk az orosz háborús terv megvalósítását és azt, hogy az oroszok elfoglalják Kijevet.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Egyre nagyobb a káosz Ukrajnában: politikai tisztogatás vette kezdetét, újabb politikus lett “hazaáruló”