Nem találtak semmi bizonyítékot arra, hogy Oroszország beavatkozott volna az USA-beli választásokba, mégis cenzúrát alkalmaztak ellenük (Twitter akták IV.)

2017-től kezdődően a Twitter az orosz profilok és az Oroszországhoz köthető oldalak esetében cenzúrát alkalmazott, arra hivatkozva, hogy azok beavatkoztak az USA választásaiba.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

2017-ben a Twitter vizsgálódásba kezdett annak kapcsán, hogy Oroszország beavatkozásának következtében tudta csak Donald Trump legyőzni Hillary Clintont az elnökválasztáson. Nagy bánatukra azonban nem találtak bizonyítékot arra, hogy az oroszok beavatkoztak volna a felületen keresztül az amerikai elnökválasztásba, de az amerikai kormányzat nyomására boszorkányüldözésbe kezdtek “gyanús fiókok” után – írta Matt Taibbi oknyomozó újságíró.

✔️ A Twitter egy speciális munkacsoportot hozott létre, amely több ezer fiókot ellenőrzött manuálisan az “orosz beavatkozás” szempontjából, ezek közül csak 32-t találtak gyanúsnak, és csak 17 volt kapcsolatban Oroszországgal.

✔️ Ebből kettő oldal rendelkezett “jelentős kiadással” – az egyik (természetesen) az EU és az USA által a tavalyi évben betiltott Russia Today.

✔️ Az ellenőrzés eredménye nem a vártakat tükrözte, ezért a kormány a politikai hirdetések korlátozásával fenyegette meg a közösségi oldalt, aminek következtében a Twitternél bevételkiesést következett be.

✔️ A fentiek következményeképpen a Twitter elkezdett cenzúrázni mindent, ami az amerikai hírszerzés szerint más államok által támogatott kiberműveleteket végrehajtó szervezetként volt azonosítható.

(Intel Republic és The Press United nyomán Szent Korona Rádió)

Cenzúráztatta az amerikai kormány az oltásellenes bejegyzéseket a Twitteren (Twitter akták III.)

A szólásszabadság élharcosai keményebben használják a cenzúrát, mint a történelemben bármikor (Twitter akták II.)

Musk elkezdett kitálalni az amerikai baloldal mesterkedéseről (Twitter akták I.)