Egyre nagyobb a hiszti a szivárványos karszalag miatt Katarban

Dánia tárgyalásokat folytat Angliával a FIFA-ból (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) való kilépésről a szivárványos karszalag tilalma miatt. A karszalag körüli hiszti nagyobb figyelmet kapott a katari világbajnokságon az elmúlt napokban, mint maga a labdarúgás.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mára sajnos megszokott látvánnyá vált, hogy különféle sporteseményekre olyan oda nem illő dolgokkal találkozhatunk, mint a BLM vagy az LMBTQP-lobbi, és nincs ez máshogy a labdarúgás világában. Ugyan a legtöbb rajongónak már elege van a politika pályára viteléből, a focisták továbbra sem a labdarúgással foglalkoznak.  A katari labdarúgó világbajnokság szervezősége éppen ezért is, a normalitásért való harc érdekében kitiltott mindennemű nyílt politikai magnyilvánulást a versenysorozat alatt (bár a “No discrimintaion” és további jelszavak rejtve bár, de tartalmazzák a deviáns üzeneteket), ezzel hatalmas hisztit kiváltva a legtöbb LMBTQP-lobbista ország csapatából. Ugyan a házigazda ország előre bejelentette, hogy nem tűri meg a szivárványos karszalag viselését, a csapatkapitányok mégis arra készültek, hogy azt fognak használni a mérkőzéseken. Ezt hullámot a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség azzal próbálta elfojtani, hogy bejelentette, sárgalappal bünteti a tiltott szalagon hordó személyt.

Anglia is egyike volt annak a hét nemzetnek, amelyek OneLove-karszalagot vittek volna a pályára, mielőtt visszaléptek volna a sárga lapokkal való fenyegetés miatt. Jesper Möller, a Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) elnöke elmondta, Dánia fontolgatja a FIFA-ból való kilépést, és készen áll a tárgyalásokra az UEFA többi tagországával, köztük Angliával.

A DBU küldöttsége dühét fejezte ki amiatt, ahogy a FIFA szankciókkal fenyegette meg a szivárványos karszalag viselését tervező csapatkapitányokat.

Dánia hivatalosan nem fogja támogatni Gianni Infantino FIFA-főnököt az elnöki tisztség újraválasztására irányuló törekvésében, közölte Jesper Möller.

A hollandoknál is kicsapta a biztosítékot a FIFA döntése

Két napja a Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos közleményben reagált arra, hogy a FIFA sárga lappal bünteti azt a csapatkapitányt, aki szivárványos karszalagot visel.

A szabályok szerint két sárga lap után (a negyeddöntőig) egy meccses eltiltás jár. A hollandok a pénzbüntetést lenyelték volna, de ilyen szankcióra nem számítottak.

“Ez ellenkezik a sportunk szellemiségével, amely emberek millióit köti össze. A többi érintett országgal együtt kritikus pillantást vetünk a FIFA-val való kapcsolatunkra az elkövetkezendő időszakban”

– panaszkodtak…

Hollandián kívül Anglia, Wales, Belgium, Svájc, Németország és Dánia csatlakozott volna még az akcióhoz.

Inkább a focival kellett volna foglalkoznia németeknek

Németország lassan már éllovasnak tekinthető a politika labdarúgással való vegyítésébe, és ez ezúttal sem volt másként. A japánok elleni mérkőzés előtt a csapatkapitány, Manuel Neuer nem törődve a büntetéssel, fel akarta venni szivárvány színű karszalagot, az utolsó pillanatban mégis visszatáncolt, és végül egy fekete szalagot vett fel. A csapat mégse tudta megállni, hogy ne vigye a pályára az oda nem illő politikát. A meccsre szivárványos cipőben álltak ki a játékosok, akik a szájukat eltakarva “tiltakoztak a rendszer elnyomása ellen”. Ennek a felesleges bohóckodásnak végül az lett az eredménye, hogy Németország 2:1-re kikapott a jóval gyengébb Japántól. Ez is azt mutatja, hogy a focistáknak sokkal inkább a játékkal kellene foglalkozniuk, nem pedig az LMBTQP-propaganda pályára való bevitelével.

 

Lázonganak a liberális focisták: szivárványos karszalagot akarnak!

Leállították a labdarúgó-világbajnokság nagykövetének interjúját, mert felszólalt az LMBTQP-propaganda ellen

(Index nyomán Szent Korona Rádió)