Hiába a sok lázongás, nem lesz szivárványos karszalag a katari foci vb-n

Anglia, Wales és más európai nemzetek gyorsan letettek róla, hogy a OneLove karszalagot viseljék a katari világbajnokságon, egy olyan országban, ahol ténylegesen betartják a törvényeket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A kapitányok, köztük az angol Harry Kane és a walesi Gareth Bale, azt tervezték, hogy a szivárványos karszalagot a mérkőzéseken viselni fogják, ezzel “elősegítve” a sokszínűséget és a befogadást.

Több labdarúgó-szövetség nyilatkozata szerint szerencsére nem tudják, olyan helyzetbe hozni játékosokat, hogy sportszankciókkal szembesüljenek.

“Nagyon csalódottak vagyunk a FIFA-döntés miatt, amely szerintünk hallatlan”

– áll a közleményben.

Az irányító testületek – Anglia, Wales, Belgium, Dánia, Németország, Hollandia és Svájc – azt mondták, hogy szeptemberben levélben tájékoztatták a FIFA-t a OneLove karszalagról, de nem kaptak választ.

“A FIFA világosan kijelentette, hogy sportszankciókat fog kiszabni, ha kapitányaink viselik a karszalagot a játék közben”

– tetté hozzá egy közleményben.

Válaszul a FIFA előjött a saját „No Discrimination” kampányával, amelynek csak a negyeddöntőtől kellett volna indulnia. E szerint a kapitányok ezentúl diszkriminációellenes karszalagot viselnek majd.

Eközben az iráni játékosok is a progresszió mellett tettek hitet, nem voltak hajlandóak elénekelni a nemzeti himnuszukat a meccs előtt, ezzel nyilvánvalóan támogatva a hazájukban zajló kormányellenes tüntetéseket.

Lázonganak a liberális focisták: szivárványos karszalagot akarnak!

Katar nem enged sem a homoszexualitás, sem a házasságon kívüli nemi élet, sem az alkohol kérdésében a foci VB-re

(BBC nyomán Szent Korona Rádió)