Lázonganak a liberális focisták: szivárványos karszalagot akarnak!

2022-ben a foci világbajnokság házigazdája Katar már előre jelezte, hogy nem tűri meg semmilyen formában az LMBTQP lobbit, és ebben a FIFA is támogatja a rendezőket: azt próbálják elérni, hogy a világbajnokságon részt vevő válogatottak csapatkapitányai ne szivárványos karszalagban játsszanak. Azonban a walesi, az angol, a német, a dán és a holland szövetség is jelezte, hogy ők nem kérnek a FIFA által kiadott karszalagokból, nekik szivárványos kell.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ezt a FIFA előre kiadta, hogy a szűk egy hónapig tartó torna egyes szakaszaiban milyen figyelemfelhívó karszalagokat szolgáltatnak majd a csapatkapitányok számára:

  • a csoportkör első fordulójában a #FootballUnitesTheWorld,
  • a 2. fordulóban a #SaveThePlanet,
  • a 3. fordulóban a #ProtectChildren és #ShareTheMeal,
  • a nyolcaddöntőben a #EducationForAll és #FootballForSchools,
  • a negyeddöntőben a #NoDiscrimination,
  • az elődöntőkben a #BeActive és #BringTheMoves,
  • a bronzmeccsen és a döntőben pedig újra a #FootballUnitesTheWorld felirat lesz elérhető a kapitányoknak, az utolsó két játéknapon kiegészülve a Football Is Joy, Passion, Hope, Love and Peace feliratokkal.

A gyermekétkeztetés, a bolygó megmentése, a mozgás propagálása, oktatás fontossága, illetve a futball szerepe a világban viszont egyértelmű terelés attól, amit több válogatott is szeretne.

A korábbi jelzések után a FIFA szombati közleményét követően több válogatott újra megerősítette, hogy a nemzetközi szövetség által felajánlott lehetőségek helyett inkább a szivárványos “One Love” feliratú karszalagot viselik majd.

A One Love szivárványos karszalag az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane karján – Fotó: Nick Potts – Pa Images / Getty Images

Így tett többek között a dána hollanda németaz angol és a walesi szövetség is, egyúttal mindegyik jelezte, hogy amennyiben a FIFA megbünteti őket ezért, természetesen várják a csekket és majd fizetnek.

De vajon a katari hatóságok mit szólnak majd ehhez? Nem valószínű, hogy csak egy csekkel válaszolnak majd.

Leállították a labdarúgó-világbajnokság nagykövetének interjúját, mert felszólalt az LMBTQP-propaganda ellen

Katar nem enged sem a homoszexualitás, sem a házasságon kívüli nemi élet, sem az alkohol kérdésében a foci VB-re

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)