Leállították a labdarúgó-világbajnokság nagykövetének interjúját, mert felszólalt az LMBTQP-propaganda ellen

A katari labdarúgó-világbajnokság nagykövete a német ZDF-nek adott interjúban mentális betegségként könyvelte el a homoszexualitást. A liberálisok, akik eddig előszeretettel belevitték a politikát a labdarúgás világába, rögtön felháborodtak, amint olyan nézetekkel találták magukat szembe, amik nem értenek egyet az ő beteges felfogásukkal.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A 2022-es labdarúgó világbajnokság sok szempontból különböző lesz, mint az eddigiek. Az egyik legszembe tűnőbb különbség ugyan az esemény időpontja, ami a szokásos nyári hónapok helyett ezúttal az őszi-téli időszakra esett. Viszont nem ez az egyetlen újdonság, hanem az is, hogy az esemény szervezői teljes mértékben kitiltották az LMBTQP propagandát a mérkőzésekről.

Ezúttal Kalid Szalman korábbi katari válogatott játékos és a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nagykövete vállalta fel nyíltan egy interjúban a nézeteit, miszerint a homoszexualitás “damage in the mind”, azaz agybaj. A Szalmannal készült interúban azt a témát járták körbe, hogy a katari törvény szerint illegális homoszexuálisnak lenni.

“Az érkezőknek el kell fogadniuk a szabályainkat. A homoszexualitás haram (tiltott)”

– hangzott el Szalmantól. Arra a kérdésre, hogy miért számít haramnak, így válaszolt:

“Nem tartom szigorúan a vallásom, de miért haram? Mert ez egy agybaj”

– taglalta a korábbi válogatott játékos.

Ekkor az interjút leállíttatta egy katari szervező, az eseményeket pedig nem kommentálták, ahogyan a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) sem volt hajlandó hozzászólni a történtekhez. Később a szervezők azt nyilatkozták, hogy mindenkit szívesen látnak Katarban a világbajnokság alatt. Ez az interjú is csak azt támasztja alá, hogy a sportolók is csak addig támogatják a politika pályára vitelét, amíg az az ő nézeteik szerint zajlik, amint viszont valaki a normalitásért kiállva szólal fel egy eseményen, egyből szembe szállnak az illetővel.

Letartóztattak egy LMBTQP aktivistát Katarban

Katar nem enged sem a homoszexualitás, sem a házasságon kívüli nemi élet, sem az alkohol kérdésében a foci VB-re

(Index nyomán Szent Korona Rádió)