Túl gyenge a gyermekvédelmi törvény – nem sikerül gátat szabni az LMBTQP propagandának

A Fidesz kirakatpolitikájába tökéletesen beleillő gyermekvédelmi törvény teljesen hatástalan az egyre erősödő LMBTQP-lobbival szemben. A kormány és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is csak gyenge próbálkozásokkal próbál operálni a betartatásra, ahelyett, hogy a sokat hangoztatott ellenállás jegyében elmennének a falig, ahogyan arra a HVIM is felhívta a figyelmet. Úgy tűnik, hogy az a bizonyos “vörös vonal” maximum csak halványsárga a Fidesznek olyankor, amikor valóban fel kellene venni a harcot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Több, mint egy éve fogadta el a Fidesz a gyermekvédelmi törvényt, azóta azonban több esetről is beszámoltunk, melyekben tehetetlen volt a kormány, például a Netflixen futó Jurassic World és Ridley Jones kisgyermekeknek szóló rajzfilmsorozatokkal szemben.

Az NMHH-hoz a törvény első évében 96 bejelentés érkezett a rendelkezések megsértése miatt, de a hatóság érthetetlen módon egyetlen egy esetben sem állapította meg a jogsértést.

A Médiatanács más uniós tagállamokban bejegyzett médiaszolgáltatók ellen nem járhat el, de kötelességük az adott állam hatóságait intézkedésre ösztönözni, melyet csak látszat szintjén tettek meg. Az utóbbi időszakban kétszer is értesítették a holland médiahatóságot, a Commissariaat voor de Mediát, de azok nem vették komolyan a megkeresést.

  • Első esetben a Netflixen sugárzott, 7 éves korhatárral ellátott, fentebb már említett Jurassic World: Krétakori tábor egyik epizódja sértette meg a gyermekvédelmi törvényt, melyben két lány vall szerelmet egymásnak, majd egy leszbikus csók is elcsattan közöttük.
  • A másik alkalommal a Disney+ ellen tettek panaszt a 9 éves kortól ajánlott Baymax! nevű sorozat miatt, melyben egy robot bátorítja az egyik fiú szereplőt, hogy hívja randira szintén fiú társát.

Minkét esetben csak a 12 éves korhatárba való sorolást kérték, ami önmagában a vicc kategóriába sorolható, azonban nagyobb aggodalomra ad okot, hogy még ezt a jelentéktelen kérést is visszautasították, az iratanyagok szerint

a külföldi hatóságok egy esetben sem értettek egyet a Médiatanács értékelésével, és nem indítottak eljárást a náluk bejegyzett médiacégek ellen.

Egy másik esetben a  Szivárványcsaládokért Alapítvány A család az család #ugyanaz reklámjának két verzióját 2021. november 20-án és 22-én adta le a Csehországban bejegyzett Viacom International Media Networkshöz tartozó Paramount Network és a Comedy Central, melyekkel szintén megsértették a pedofiltörvényben foglaltakat.

Mindkét reklám fő üzenete, hogy a deviánsok is nevelhessenek gyerekeket, és hogy a “szivárvány családban” való nevelkedés szerintük normális és nem jár negatív következményekkel.

Mivel a reklámok alkalmasak a „a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására” megsértették a média törvényt és sima reklámként “18+”-os besorolással és csak éjszaka, társadalmi célú reklámként pedig tilos lenne őket sugározni.

Az ügyben a Médiatanács által megkeresett cseh hatóság válasza szerint sincs semmi kivetnivaló a reklámokban, és nonszensz módon még azt is megpróbálták belemagyarázni, hogy

a főszereplők nem egyértelműen egy párt alkotó deviáns “szülőket” jelképeznek, az is lehet, hogy csak barátok vagy ismerősök.

A spanyol Sony Pictures Entertainment Iberia társasághoz tartozó AXN csatornáján szeptember 19-én sugárzott A kijelölt túlélő című sorozat sem tett eleget a gyermekek védelmére irányuló törvénynek, de itt sem tudott hatásosan eljárni az NMHH. A műsorban, mely “16+”-os besorolással volt megtekinthető, egyértelmű homoszexuális nemi aktus volt megjelenítve egy takaró alatt, de félreérthetetlen hangokkal és mozgással utalva a cselekvésre.

Az aktus egyértelműségének ellenére is elutasította a panaszt a spanyol CNMC, ugyanis szerintük a jelenetből

„hiányzik a 18+ minősítéshez szükséges részletesség és nyílt ábrázolás, illetve a [kiskorúakra gyakorolt] súlyos negatív következmények reális veszélye.”

2021. augusztus 23-án vetítette a Prime, a román SC CEE Broadcasting csatornája A hegyi doktor – Újra rendel című sorozatot, melynek aktuális részében egy pozitív karakterként ábrázolt fiatal lány esik az LMBTQP-lobbi csapdájába és hormonkezelésen gondolkozik, hiszen úgy érzi rossz testbe született.

A románok a tőlük elvárt módon utasították vissza az említett rész miatti panaszt, ők, válaszük szerint, egyszerűen csak

nem tudtak döntést hozni, hiszen a Médiatanács által küldött jelenetek magyar nyelvűek voltak és nem értették azokat.

SC CEE alá tartozó FEM3 csatornán futó, transzneműeket, drag queeneket, ajakfeltöltésen részt vevő férfiakat és egyéb beteg deviánsokat felsoroltató Szépítészek című “műsor” ellen sem indítottak eljárást a románok, azonban ebben az esetben az előbbiekben tapasztalható, rossz poénnal felérő bürokratikus indoklás is elmaradt.

A cselekvésképtelenség magja az EU audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvével összhangban lévő magyar törvény, miszerint a médiahatóság csak akkor alkalmazhat szankciókat egy másik uniós tagállamban letelepedett médiaszolgáltatóval szemben, ha az

  • előzőleg megkereste a kérdéses állam médiahatóságát, de az két hónapon belül nem intézkedett,
  • megállapította, hogy a médiaszolgáltató csak azért telepedett le Magyarországon kívül, hogy elkerülje a szigorúbb magyar szabályokat,
  • a tervezett büntetésről írásban értesítette a szolgáltató székhelye szerinti tagállamot és az Európai Bizottságot,
  • lehetőséget adott az érintett szolgáltatónak arra, hogy nyilatkozzon az ügyben, és ha
  • az Európai Bizottság határozatot hozott arról, hogy az alkalmazni tervezett szankciók összeegyeztethetők az uniós joggal.

Ez is bizonyítja tehát, hogy a Fidesz gyakorlatilag saját maga akadályozza meg a Gyermekvédelmi törvény hatásos betartatását az EU-val esetlegesen létrejövő, a végeredmény tekintetében szükségesen felvállalandó konfliktus elkerülése érdekében és ezen esetben is csak látványpolitizálásról beszélhetünk a kormánypárt részéről.

Oroszország teljesen betiltja a deviánspropagandát: már nem csak a kiskorúakra vonatkozik az LMBTQP jogszabály

Egy erős családban nincsenek homoszexuálisok – LMBTQP ellenes alkotmánymódosításra készülnek Törökországban

(Lakmusz, NMHH – Szent Korona Rádió)