Oroszország teljesen betiltja a deviánspropagandát: már nem csak a kiskorúakra vonatkozik az LMBTQP jogszabály

Csütörtökön az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma minden korosztályra kiterjesztette az LMBTQP propagandát tiltó törvényt. Ez a törvény korábban csak a kiskorúakra vonatkozott. A törvényjavaslatot még a felsőháznak és az államfőnek kell jóváhagynia.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az orosz Állami Duma egyhangúlag megszavazta, hogy ezentúl ne csak a gyermekek, hanem az egész társadalom számára legyen tilos a homoszexualitást és más, szexuális kisebbségeket népszerűsítő tevékenység folytatása.

Ennek értelmében törvényellenesnek minősülne, és komoly bírságot vonna maga után minden olyan esemény, tevékenység, film, könyv, hirdetés, amely a homoszexuális, biszexuális és transznemű (LMBTQP) közösségeket és az általuk vallott értékeket népszerűsíti.

Az állampolgárok akár 400 ezer rubel (2,7 millió forint) büntetést kaphatnak a törvény megsértéséért. Jogi személyekre 5 millió rubel (33,5 millió forint) összegű bírságot is kiszabhatnak, a külföldi jogsértőket pedig kitoloncolhatják az országból.

Alekszandr Hinstejn, a törvényjavaslat fő megalkotóinak egyike szerint a jogszabály nem tekinthető a cenzúra eszközének. Mint ahogy azt a képviselő egy múlt heti meghallgatáson mondta, “nem az LMBT-re mint jelenségre való utalásokat tiltjuk be, hanem annak propagálását, ezért itt a szóhasználat rendkívül fontos”.

Mint fogalmazott, az LGBTQP ma már egy “hibrid hadviselés alkotóeleme”, ebben a harcban pedig kötelességük megvédeni értékeiket, társadalmukat és gyermekeiket.

Kisebbségi jogokat támogató érdekcsoportok és civil szervezetek, köztük az LGBT Network nevű, jogi tanácsadással foglalkozó szervezet élesen kritizálta a törvényjavaslatot, amely szerintük megalázza és diszkriminálja az LMBTQP-közösséget.

A hatóságok már az eddig érvényben lévő törvényt is több ízben alkalmazták. A jogszabály lehetővé tette a többi között a buzi büszkeség (Pride) felvonulások megakadályozását, aktivisták előállítását, de hónap elején a TikTok videomegosztó alkalmazásra is több millió rubeles pénzbüntetést szabtak ki a törvény megsértése miatt.

A Duma jóváhagyása után a törvényjavaslat a felsőház (Szövetségi Tanács) elé kerül, innen pedig – elfogadása esetén – az elnökhöz aláírásra.

Amiért szimpatikusabb Oroszország, mint a Nyugat: teljesen betiltják a buzipropagandát

Kitiltották az LMBTQP tananyagokat az iskolákból Lengyelországban

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)