Egy erős családban nincsenek homoszexuálisok – LMBTQP ellenes alkotmánymódosításra készülnek Törökországban

Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnök a napokban jelezte, hogy egy a normalitást védő alkotmánymódosítás készül. Október 22-én Malatya városában a családvédelem szükségességéről beszélt, mivel véleménye szerint az erős családokban nincsenek homoszexuálisok.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Az erős család erős nemzetet jelent. (…) Létezhet-e LMBT egy erős családban? Nem létezik. A nép akaratának képviselőiként védjük meg nemzetünket a deviáns és gonosz áramlatok támadásaitól!”

A több gazdasági fejlesztés közös ünnepélyes megnyitóján a török elnök közölte, hogy a fejkendőviselésről szóló kérdéssel együtt ebben a témában is népszavazást írnak ki.

“Előkészítettünk egy alkotmánymódosítást a deviáns mozgalmak ellen, ami szintén létfontosságú kérdés. Ha a parlament elé terjesztett javaslatot elfogadják, az fontos nyereség lesz Törökország számára. Ha ennek ellenkezője történik, akkor a választások után is folytatjuk a küzdelmet, hogy országunkat polgári és szabadelvű alkotmányhoz juttassuk. Vigyük ezt a kérdést népszavazásra! Hagyjuk, hogy a nemzet döntsön ebben a kérdésben!”

Október 4-én a legerősebb ellenzéki párt, a Köztársasági Néppárt törvénytervezetet nyújtott be a nők fejkendőviseléshez való jogáról. Másnap Erdoğan alkotmánymódosítást sürgetett a kérdésben, és később azt mondta, a szóban forgó alkotmánymódosítás a család védelmére is kiterjed majd, amely szerinte “a férfi és a nő egyesüléséből áll”.

“A család fogalma nélkülözhetetlen számunkra. Mert egy erős nemzet egy erős családból ered. Az utóbbi időben bevezették az LMBT-t a társadalomba, és megpróbálják elferdíteni a családi struktúránkat”

– mondta Erdoğan október 7-én.

A női fejkendő betiltásának kérdése az 1990-es években és a 2000-es évek elején fontos helyet foglalt el a törökországi nyilvános és politikai vitákban. A jelenleg kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) 2010-ben feloldotta a fejkendőtilalmat az egyetemeken tanuló diákok, 2013-ban pedig a közalkalmazottak számára.

Több ezer ember tüntetett Isztambulban az LMBTQP-lobbi kiszorításának érdekében

Törökország határozottan lép fel a vallásgyalázó deviánsokkal szemben

(Elemi nyomán Szent Korona Rádió)