Nyelvtörvényt enyhíteni nincs idő a háború miatt, de turult dönteni igen

Ljubov Vaszilivna Nepop Ukrajna volt budapesti nagykövete még áprilisban járt a Partizán műsorában. Az ukrán kétszínűség, és undorító viselkedés bizonyítékai lettek az ott elhangzottak az utóbbi pár hét történéseinek fényében. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Partizán műsorában Gulyás Márton szélsőbaloldali műsorvezető kérdezte Nepopot, hogy a magyar állam által, az ukrán menekültek számára nyújtott segítségek okán, esetleg lehete-e arra számítani, hogy a maffiaállam enyhít a magyarokat vegzáló, soviniszta nyelvtörvényen. Ljubov akkor azt válaszolta, hogy az egész államigazgatást olyan mértékig leköti a háborús helyzettel való foglalkozás, s le is fogja egészen annak befejeztéig, hogy a közeljövőben nem számíthatunk annak megtárgyalására.

De természetesen a munkácsi turul szobrot ledönteni van idő, a magyar oktatás, s a magyar tankönyvek milyenségén van lehetőség hisztizni, s át is íratni a tananyagokat, továbbá a latin feliratú, magyarnak nézett szobrot is villámgyorsan le tudták vakolni, egy olyan országban, ahol a bármit elintézni hónapokba telik…

A HVIM nőnapi köszöntése az ukrán nagykövet asszonyságnak: ne gyűlölködjön, mert egyre rondább

(Szent Korona Rádió)