Migránsok változtatják pokollá a francia városokat

A francia városokban drámaian megnőtt a bűncselekmények száma. Egy rendőr szerint a bűncselekmények több mint felét migránsok követték el, amelyek közül a legutóbbi a minap történt, amikor három szudáni migráns követett el csoportos nemi erőszakot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Több francia városban is egyre rosszabb a közbiztonság. A szocialista vezetésű Párizsban a bűnözési ráta elérte a koronavírus okán bevezetett karantén előtti szintet és a második legnagyobb francia város, Marseille, valamint Lyon is rendkívül veszélyesnek számít. Utóbbiban már sem a lakosok, sem a turisták nincsenek biztonságban. A listához csatlakozott az ország nyugati felében lévő nagyváros, Nantes is, ahol a minap a városközpontban egy migránsbanda kollektív nemi erőszakot követett el egy asszonyon.

Az áldozat egy 40 éves nő, aki éjszaka megállt egy társaság mellett, hogy tüzet kérjen tőlük, ám azok felszólították, hogy adja nekik a pénzét és a telefonját. A nő ennek nem tett eleget, ezért a társaság tagjai megütötték, elvették a telefonját, majd egy közeli bokros területre vitték, ahol tovább ütlegelték és levetkőztették. A nő sikoltozására felfigyelő járókelők hívták ki a rendőröket, akik kisvártatva elfogtak két ittas állapotban lévő fiatal férfit. A 17, illetve 27 éves férfiak szudáni állampolgárságú illegális bevándorlók. A két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték és letartóztattak egy harmadik, szintén szudáni állampolgárságú férfit is, akit szeptember 26-án, hétfőn bíróság elé állították. A férfit felmentették a nemi erőszak vádja alól, de eljárás indult ellene, amiért letartóztatása közben megütött egy rendőrt, tettéért 4 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A brutális támadás nagy felháborodást keltett és újra fellángolt a vita Nantes városának közbiztonságáról, ami az utóbbi időben sokak szerint rendkívül megromlott, a lakosok évek óta panaszkodnak a nagyváros utcáin megszaporodott támadásokról. Didier Martin, Loire-Atlantique megye prefektusának elmondása alapján a rendőrség minden francia városban azt tapasztalja, hogy a bűnözés fellendülőben van és ide tartozik Nantes is. Az egyik helyi lakos arról számolt be a BFMTV nevű hírportálnak, hogy a város napközben kifejezetten kellemes, élhető, de amint leszáll az éj, pokollá változik, elmondása alapján több banda is garázdálkodik a városban, akik magányos járókelőkre vadásznak. Több helyi lakos és a városba látogató turista szerint komoly gondok vannak a közvilágítással is, ami különösen nagy problémát okoz a város központjában is, ugyanis itt sok bár és étterem található és ha valaki sötétedés után akar eljutni a villamos megállóba, egy rendkívül rosszul megvilágított sétányon kell átmennie.

A városi rendőrkapitányság igencsak bőkezűen bánik a bevándorlóknak adható dokumentumokkal, mivel itt könnyebb iratokat szerezni, mint máshol és ez odáig vezetett, hogy valóságos migránshullám lepte el a várost.

Matthieu Valet, az SICP rendőrszakszervezet szóvivője kiemelte, hogy a szóban forgó férfiak azzal mondtak köszönetet az őket befogadó országnak, hogy a nyílt utcán megerőszakoltak egy nőt.

Valet elmondása alapján Nantes belvárosában mindennaposak a lopások, támadások és betörések, a kialakult helyzetet pedig már sem a lakosok, sem az üzlettulajdonosok nem bírják. Arról is beszélt, hogy a rendőrség napi szinten tartóztat le illegális bevándorló bűnelkövetőket, ugyanis ők a felelősek a városban elkövetett bűncselekmények nagy részéért.

A bűnöző migránsok nagyszámú jelenlétéről beszélt egy másik műsorban Christophe Rouget francia rendőrszakszervezeti vezető is, elmondása alapján a közterületen elkövetett bűncselekményeknek több mint 50 százalékát migránsok követik el. Arról is beszámolt, hogy Nantes-ban az utóbbi öt évben elképesztő mértékben, 70 százalékkal nőtt a szexuális erőszak, míg 2017-ben 428 esetet regisztráltak, addig az idei évben eddig 728 ilyen jellegű bűncselekmény történt a nagyvárosban.

Az utóbbi időben különös figyelmet szentel a bűncselekményt elkövető külföldieknek Gérald Darmanin belügyminiszter, aki arra törekszik, hogy azonnal kitoloncolja az országból a bűnöző bevándorlókat. A Twitteren közzétett bejegyzése alapján az év eleje óta 20 százalékkal nőtt az illegális bevándorlók kitoloncolása, 3200 személyt utasítottak ki Franciaországból. A belügyminiszter arra kérte a rendőrfőnököket, hogy folytassák ezt a politikát, különös tekintettel a külföldi bűnelkövetőkre.

A nantes-i nemi erőszak elkövetőivel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a francia belügyminiszter, de mivel a városban az utóbbi napokban több bűneset is történt, rendőri erősítést küldött Nantes-ba, az intézkedést a város polgármestere, Johanna Rolland a Twitteren üdvözölte.

Migránsok tízezrei özönlenek Angliába és Franciaországba folyamatosan

Erősödik a rendőrellenesség: A bevándorlók már a gyermekeik megerőszakolásával fenyegetik őket

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)