Erősödik a rendőrellenesség: A bevándorlók már a gyermekeik megerőszakolásával fenyegetik őket

Nemrég egy migránst filmeztek le, amint egy személyi igazolvány ellenőrzése során megerőszakolással fenyegeti egy rendőr gyermekét. Európa egyre több országában erősödik a rendőrellenesség.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az eset a svédországi Falkenberg nevű település egyik migránsok lakta negyedében történt, amikor egy razzia során a járőröket egy migránsbanda vette körül. Az igazoltatásról videó is készült, amin hallható, hogy az egyik bandatag trágár módon beszél az egyik rendőrnővel.

“Tudod, hogy ki vagyok én, te ki**szott p**na?”

– szegezte a kérdést a rendőrnek, aki ezután figyelmeztette, hogy ezzel bűncselekményt követ el. A migráns azonban továbbment, és fenyegetni kezdte a rendőrt.

“Pofa be, te ki****ott ku**a! Vannak otthon gyermekeid? Megerőszakolom az összes gyerekedet, ha otthon vannak.”

– fogalmazott.

Később a fenyegetőző, 26 éves iraki férfit letartóztatták. Nahd Omart 2008. január 11-én vettek nyilvántartásba Svédországban, korábban már többször elítélték testi sértés, fenyegetés, hivatalos személy elleni erőszak és lopás miatt.

A rendőrökkel szembeni erőszak miatt egy másik férfit is letartóztattak. A 25 éves Besart Hajrizit 2010-ben regisztrálták Svédországban, és ő is szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban nők elleni súlyos testi sértésért, fenyegetésért, betörését és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért.

Svédországban nem ritka a rendőrök elleni támadás, különösen a főleg bevándorlók lakta, úgy nevezett “sérülékeny területeken”, de arra is volt példa, hogy bombatámadás ért egy rendőrőrsöt. A támadás gyanúsítottjait idén januárban tartóztatták le.

A támadást a migránsok 2017 októberében követték el. Akkor egy álarcos férfi a rendőrség bejáratánál elhelyezett egy bombát. Ezt egy térfigyelő kamera is rögzítette. A bomba miután felrobbant, a váróterem és a bejárat nagy részét megsemmisítette, illetve kárt okozott az utca túloldalán lévő ingatlanban is.

Az egyik letartóztatott személy, egy 32 éves, bevándorló hátterű férfi aki Algériából származik, és a város egyik legbefolyásosabb bűnözői hálózatának vezetője. A robbantás mellett több súlyos bűncselekmény is szerepel a bűnlajstromában, amiért gyorsított eljárásban tíz év letöltendő börtönbüntetést kapott többek között emberölési kísérlet miatt. A támadás elkövetésének idején a 32 éves férfi állítólag megpróbált megölni egy férfit a városban. Az áldozatot egy automata fegyverből négy lövés a jobb, kettő a bal lábán érte.

Svédország mellett Franciaországban is elképesztő méreteket ölt a rendőrellenesség. Az országban gyakran utcai zavargásokká alakulnak át a rendőrellenes tüntetések. A legutóbbi ilyen rendezvényt július elején szervezte a francia George Floydként emlegetett, 2016-ben elhunyt többszörös visszaeső bűnöző, Adama Traoré nővére, Assa.

A felvonuláson részt vett Rachel Keke baloldali politikus is, aki szemmel láthatóan rendkívül jó viszonyban áll a francia rendőrellenes mozgalom egyik legaktívabb tagjával, Assa Traoréval, egymást ölelgették a rendezvényen.

A 48 éves elefántcsontparti születésű politikus takarítónőként dolgozott, mielőtt a parlamentbe került. A baloldali politikus nem rejtette véka alá rendőrellenes nézeteit, a felvonuláson ugyanis arról beszélt, hogy a külvárosokban a rendőrök igazoltatják és meggyilkolják a gyerekeiket, hozzátéve, hogy ez így nem mehet tovább, a gyerekeik nem válhatnak a rendőri erőszak áldozatává.

Előzőleg a Nupes elnevezésű baloldali koalíció vezetője, Jean-Luc Mélenchon egyenesen gyilkosnak nevezte a rendőrséget, miután egy közúti igazoltatás során nem állt meg egy sofőr és a rendőrök rálőttek. A sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

Jean-Luc Mélenchon tehát egyértelműen a rendőröket hibáztatta a történtekért, egyenesen gyilkosnak nevezve őket, a minap azonban sajnálatos bizonyságot nyert az, hogy mi történik akkor, ha a rendőr nem használhatja a szolgálati fegyverét egy vészhelyzet esetén. Egy 25 éves rendőrnő ugyanis majdnem meghalt, amikor a Párizstól délre fekvő Montargis nevű településen szombat este egy robogóval közlekedő fiatalt akart igazoltatni. A sofőr azonban nem állt meg, hanem egyenesen a rendőrnő felé hajtott és elgázolta. A szerencsétlenül járt nő több csontja is eltört és eszméletlen állapotban szállították kórházba.

Mathieu Valet, az SICP rendőrszakszervezet szóvivőjének elmondása alapján az elgázolt 25 éves rendőrnő épphogy elvégezte az iskolát és gyakornokként dolgozott, amikor a baleset történt. Valet arról is beszámolt, hogy a fiatal rendőrnőt kétszer is megműtötték és még mindig kórházban van, az elkövetőt pedig őrizetbe vették.

Az Actu.fr értesülései szerint a gázoló egy 18 éves fiatal, aki nem ismeretlen a hatóságok előtt. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölési kísérlet miatt indított nyomozást.

Azonban nem ez volt az egyetlen olyan erőszakos eset, amelynek rendőr esett áldozatul. A BFMTV hírportál számolt be arról, hogy a Franciaország déli részén lévő Aix-en-Provence nevű város központjában egy fiatalokból álló, 15 fős társaság rátámadt öt szolgálaton kívüli rendőrre, miután utcakövekkel dobálták meg őket.

A támadásról beszámolt a Twitteren Matthieu Valet, az SICP rendőrszakszervezet szóvivője, aki szerint idő kérdése, hogy a rendőrök elleni gyűlölet tragédiával végződjön.

A rendőrellenesség és a fenyegetés mára már mindennapossá vált Franciaországban, különös tekintettel a nagyvárosok külső kerületeiben. A Párizzsal szomszédos Seine-Saint-Denis megye Aulnay-sous-Bois nevű településén – mely nem mellesleg a rendőrgyűlölő Assa Traoré lakhelye – a rendőröket és a polgármestert célzó halálos fenyegetéseket írtak fel egy falra.

Az elkövetők név szerint megemlítettek a feliraton a térségben szolgálatot teljesítő néhány rendőrt, valamint a helyi biztonsági igazgatóság (DTSP) vezetőjének a nevét, azt kérdezve, hogy “ki lesz a következő, aki öngyilkosságot követ el”. Nem maradt ki a felsorolásból a település polgármestere, Bruno Beschizza sem, akinek azt írták a neve mellé: “halott vagy”, Séverine Maroun alpolgármesternek pedig azt helyezték kilátásba a fenyegetők, hogy meg fogják erőszakolni. A falra felírt szöveg szerint “a végsőkig háború van”, de az elkövetők megemlítik a 2015-ös párizsi terrortámadások kitervelőjét, Salah Abdeslamot is, akinek a szabadon bocsátását követelik.

A történtekről beszámoló Le Parisien nevű lap úgy véli, az, hogy a fenyegetések szerzői ilyen jól, név szerint ismerik a helyi rendőröket, arra enged következtetni, hogy betekintésük van a nyomozati aktákba. A lap szerint a rendőrök és a városvezetők elleni halálos fenyegetés összefüggésben lehet azzal, hogy előző héten rendőrség elleni erőszakot elkövető bűnözőket állítottak bíróság elé.

Már Új-Zéland is rájött, a tömeges migrációból csak hátránya származhat az országnak

“Békés migráció” – nem kapott menedékjogot, ezért megölte a menekültügyi központ vezetőjét

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)