Hivatalosan is Oroszországhoz csatolják a kelet-ukrajnai szakadár területeket

Az orosz-ukrán háború kitörése óta kérdés, hogy mikor csatolja magához az elszakadni kívánt területeket hivatalosan is Oroszország. A héten ez még megtörténik. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mint pár nappal ezelőttről ismeretes, Zaporizzsja megye orosz fennhatóság alá került részén a szavazók 93,11 százaléka, a szakadár Luhanszki Népköztársaságban a választók 98,42 százaléka, a Donyecki Népköztársaságban a 99,23 százaléka, Herszon megyében pedig a voksolók 87,05 százaléka szavazott az Oroszországhoz való csatlakozásra. A részvételi arány is 60% fölötti volt mindegyik területen.

Amerika az eredmények nyilvánosságra hozatala után bejelentette, hogyha Oroszország magához csatolja a területeket, akkor újabb szankciós csomagokat fog kidolgozni, továbbá több ország is kiemelte, hogy nem fogadja el az eredményeket, köztük Magyarország és Izrael.

Az újabb szankciók kivetésének belengetése mellett az USA ígéretet tett arra is, hogy újabb hatalmas fegyverszállítmányt juttat el Ukrajnának, továbbá katonái képzésében is jelentősebb szerepet fog vállalni.

Oroszországot nem hatották meg különösképpen a fentebb említettek, az átcsatolási ceremóniára pénteken kerül sor. Azon természetesen Vlagyimir Putyin személyesen fog részt venni. Mindemellett a Vörös téren óriásplakátokkal ellátott színpadot állítottak fel, mely a területszerzéseket hirdeti.

A kérdés már csak az, hogy milyen lépéseket fog Oroszország foganatosítani, ha a hozzájuk csatolt területek ellen intéznek az ukránok támadást. Érdemes ezen elgondolkozni főleg az Intel Slava Z által közzétettek fényében: “Washington valójában részesévé vált az ukrajnai konfliktusnak” – jelentette ki az Orosz Külügyminisztérium.”

(Magyar Nemzet, Intel Slava Z és Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Újabb terrortámadást hajthattak végre az ukránok?

Néger migránsok jöhetnek, orosz menekültek nem